Fenomene

Iarna Se Întoarce În Primăvară – Fenomene Neobișnuite Anunțate de Meteorologi

Iarna Se Întoarce În Primăvară - Fenomene Neobișnuite Anunțate de Meteorologi

Chiar dacă calendarul ne spune că primăvara și-a intrat în drepturi, se pare că iarna are alte planuri pentru noi, manifestându-se cu surprize meteorologice neobișnuite. Specialiștii în meteorologie ne informează că nu ar trebui să ne lăsăm păcăliți de temperaturile blânde din februarie, deoarece martie și aprilie ne pot rezerva episoade de iarnă autentică, cu viscol și ninsori abundente.

Experiențele anilor anteriori ne-au învățat că iernile ușoare pot avea tendința de a se extinde neașteptat în primăvară. Astfel, fenomenele meteo specifice iernii pot face apariția chiar și în martie sau aprilie, aducând cu ele zile în care iarna pare să reînvie. Un exemplu concret este viscolul puternic din 5 aprilie anul trecut, care a lovit nordul și centrul Moldovei, determinând emiterea a două avertizări de cod roșu. În capitală, ninsoarea și-a făcut simțită prezența între 1 și 8 martie, cu doar doi ani în urmă.

În ciuda acestor reveniri surprinzătoare ale iernii, sezonul rece care tocmai se încheie ar putea fi catalogat drept unul dintre cele mai calde din ultimele șase decenii, potrivit Florinelei Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie.

Pentru săptămâna 26 februarie – 4 martie 2024, ne așteptăm la temperaturi mai ridicate decât media acestei perioade pe tot teritoriul țării, în special în regiunile nord-estice. Precipitațiile vor fi predominant peste medie în sud-vest, în timp ce în zonele nordice, centrale și estice vor fi sub medie.

În săptămâna 4 – 11 martie 2024, temperaturile vor continua să fie peste medie în toate regiunile, cu precădere în partea nordică, vestica și centrală a țării. Vom observa o scădere a cantității de precipitații, mai ales în nordul Carpaților Orientali și în Munții Banatului.

Între 11 și 18 martie 2024, temperaturile vor rămâne ridicate față de normele perioadei, în toate regiunile. Precipitațiile se vor apropia de normalul acestei perioade, în cea mai mare parte a țării.

Pentru intervalul 18 – 25 martie 2024, ne așteptăm ca temperaturile să fie ușor peste medie în întreaga țară. Precipitațiile vor fi, în general, apropiate de normal, cu posibilitatea unui ușor excedent în zonele vestice.

Așadar, chiar dacă primăvara pare să-și fi făcut intrarea, iarna nu și-a spus încă ultimul cuvânt, pregătindu-ne posibile surprize. Este important să rămânem pregătiți pentru toate capriciile vremii, chiar și în această perioadă de tranziție.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts