Sanatate

Greutatea ideală în funcție de înălțime și vârstă: Cum să îți menții sănătatea optimă

Greutatea ideală în funcție de înălțime și vârstă: Cum să îți menții sănătatea optimă

Greutatea potrivită în raport cu înălțimea și anii! Tu știi câte kilograme ar trebui să ai?

Menținerea unei greutăți sănătoase este vitală pentru starea generală de bine și prevenirea bolilor. Această greutate optimă variază în funcție de fiecare individ, fiind influențată de factori precum vârsta și înălțimea.

Compararea propriului corp cu al prietenilor sau al familiei poate duce la percepții distorsionate, determinând oamenii să încerce să slăbească prea mult sau să se acomodeze cu un surplus de kilograme.

Există mai multe metode de calcul pentru greutatea ideală. Una dintre abordările comune sugerează că un adult ar trebui să cântărească cu aproximativ 10 kilograme mai puțin decât numărul de centimetri peste un metru al înălțimii lor.

De exemplu, pentru o persoană cu înălțimea de 1,65 metri, greutatea ideală ar fi în jur de 55 de kilograme. Cu toate acestea, o companie de asigurări din New York a dezvoltat o formulă mai complexă, care ia în considerare și speranța de viață.

Conform acestei formule, pentru bărbați, greutatea ideală este determinată de o ecuație care include înălțimea și vârsta, exprimate în centimetri și ani. De exemplu, un bărbat de 30 de ani, cu înălțimea de 1,70 metri, ar avea o greutate ideală de aproximativ 67,5 kilograme.

Pentru femei, valoarea obținută din formula pentru bărbați se înmulțește cu 0,9. Astfel, o femeie cu aceeași înălțime și vârstă ar avea o greutate ideală de aproximativ 60,75 kilograme.

Excesul de greutate poate crește riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și diabet. De aceea, este esențial să fii activ din punct de vedere fizic și să urmezi o dietă sănătoasă, bogată în fructe și legume.

Tu știi ce greutate trebuie să ai?

Menținerea unei greutăți sănătoase asigură și o stare bună de sănătate. Pentru a păstra acest echilibru, este esențial să adopți o alimentație variată, bogată în fructe și legume proaspete, și să faci activitate fizică timp de 30 de minute în fiecare zi.

Tabel cu greutatea în funcție de înălțime și vârstă

Femeile tind să viseze la o greutate foarte mică, adesea recurgând la diete inutile, în timp ce bărbații consideră că greutatea ideală este mai mare decât cea recomandată.

Când vine vorba de calcularea greutății ideale în funcție de înălțime, mulți se întreabă cum să facă acest lucru când cifrele de pe cântar nu par să corespundă.

Totuși, experții avertizează că aceste formule nu sunt suficiente pentru a determina greutatea ideală.

O evaluare completă a greutății ideale implică aspecte precum circumferințele corporale, pliurile de grăsime și analize complexe ale compoziției corporale.

Este crucial să se ia în considerare compoziția corporală pentru a obține o imagine mai precisă a sănătății. De exemplu, un atlet musculos poate avea o greutate mai mare, dar un procent scăzut de grăsime corporală.

Prin urmare, calculele trebuie completate de o analiză detaliată a compoziției corporale pentru o evaluare mai exactă. Astfel, greutatea ideală nu poate fi redusă la simple calcule bazate pe înălțime și vârstă.

Greutatea ideală în funcție de înălțime și vârstă: Cum să îți menții sănătatea optimăGreutatea ideală în funcție de înălțime și vârstă: Cum să îți menții sănătatea optimă

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts