Generale

Gest umanitar remarcabil în Târgu Mureș: Cum a transformat patronul unei cafenele produsele rămase în ajutoare pentru nevoiași

Gest umanitar remarcabil în Târgu Mureș: Cum a transformat patronul unei cafenele produsele rămase în ajutoare pentru nevoiași

În inima orașului Târgu Mureș, o poveste de bunătate și generozitate a prins viață, grație unui tânăr antreprenor local. Marius, un visător și proprietar al cafenelei Crown Coffee, a decis să aducă un strop de speranță comunității locale într-un mod cu totul neobișnuit.

Pe data de 16 ianuarie 2017, în ziua inaugurării localului său, Marius s-a confruntat cu o situație neașteptată: excedent de produse de patiserie la sfârșitul zilei. În loc să le considere deșeuri, el a văzut o oportunitate de a ajuta. Cu gândul la cei mai puțin norocoși, a adunat toate prăjiturile nevândute și le-a aranjat frumos în pachete pe treptele cafenelei, lăsând lângă ele un bilet cu mesajul: „Dacă ți-e foame!”

Acest gest spontan nu a fost menit să fie o strategie de marketing, ci pur și simplu o exprimare a compasiunii. „Nu a fost ceva premeditat. Nu ne-am gândit să ne facem reclamă, cum am fost acuzați de unii. Pur și simplu, la finalul zilei în care deschisesem cafeneaua, ne-am trezit că ne rămăseseră mai multe produse de patiserie. «Ce-ar fi să le scoatem în fața ușii? Sunt foarte mulți oameni nevoiași, poate cineva va veni și le va lua», ne-am zis”, mărturisește Marius.

Dar povestea nu se oprește aici. Un act de generozitate a atras un altul, când doi pensionari au observat gestul lui Marius. Dorind să-și hrănească cei trei nepoți, bătrânii au fost mișcați de bunătatea antreprenorului și au cerut permisiunea de a lua câteva pachete. Totuși, nu au dorit să primească fără a da ceva în schimb. „Ne-au rugat frumos dacă pot face curățenie pentru a lua acele produse. Nu au venit doar să le ia și să plece, au vrut să facă un serviciu pentru ele. Cred că în România lumea e bună, dar nu știe, în cea mai mare proporție. Oamenii nu știu să dăruiască”, a adăugat tânărul.

Inspirat de această întâmplare, Marius a decis să facă din această practică un obicei. Aproape în fiecare zi, lasă pe treptele Crown Coffee mâncare pentru cei aflați în dificultate, demonstrând că generozitatea și empatia pot schimba vieți.

Facem asta din prima zi, de când am deschis cafeneaua, în 16 ianuarie 2017”, explică gestul Marius Mare, coproprietar al cafenelei Crown Coffee.

Această inițiativă simplă, dar profundă, nu doar că a oferit mâncare celor în nevoie, ci a și inspirat o întreagă comunitate să privească altfel actele de bunătate. Povestea lui Marius și a pensionarilor generoși ne reamintește că, indiferent de situație, există întotdeauna o cale de a contribui pozitiv la societate.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts