Sanatate

Descoperă Secretele Urzicilor cu Maria Treben: O Minune Naturistă

Descoperă Secretele Urzicilor cu Maria Treben: O Minune Naturistă

În universul medicinei naturiste, urzica ocupă un loc de frunte, grație beneficiilor sale comprehensive. Maria Treben, o cunoscută terapeută austriacă, ne împărtășește în lucrările sale un adevăr valoros despre această plantă modestă: „Dacă oamenii ar ști ce efect tămăduitor are urzica, n-ar mai cultiva decât urzici!” Fiecare componentă a urzicii – de la rădăcină și până la semințe – este comestibilă și deține proprietăți remarcabile în tratamentele naturiste.

Maria Treben subliniază importanța urzicii în dieta zilnică, evidențiind ritualul personal adoptat odată cu descoperirea acestei plante: „De când am aflat ce efect curativ au urzicile, mi-am creat un obicei din a face o cură de patru săptămâni cu ceai de urzici”. Această cură implică consumul regulat de ceai de urzică, preparat ideal în două anotimpuri – primăvara și toamna. Recomandarea terapeutei este de 2-3 căni pe zi, începând cu o cană dimineața, cu jumătate de oră înainte de micul dejun, și continuând cu încă 1-2 căni pe parcursul zilei. Pentru un impact maxim, ceaiul trebuie savurat în înghițituri mici.

Beneficiile acestei cure se reflectă într-o stare de bine generală, o energie revitalizată și o capacitate îmbunătățită de a face față provocărilor cotidiene: „După o astfel de cură cu urzici mă simt extraordinar de bine, și am de fiecare dată senzația că pot realiza de trei ori mai multe lucruri ca până atunci. Mă simt plină de mobilitate și tinerețe”.

În afara efectului tonic și energizant, urzica contribuie la prevenirea și ameliorarea unei game largi de afecțiuni, printre care probleme ale ficatului, ale bilei, ale splinei, diverse tipuri de infecții și alergii. Ceaiul de urzică este deosebit de eficient în curățarea sângelui, ameliorarea eczemelor, durerilor de cap, problemelor articulare și în creșterea nivelului de hemoglobină, datorită conținutului său bogat în fier. Este important de menționat că urzica nu trebuie fiartă, ci doar opărită pentru 30 de secunde, pentru a-și păstra proprietățile benefice.

Așadar, învățăturile Mariei Treben despre urzică ne oferă o perspectivă valoroasă asupra puterii vindecătoare a naturii, îndemnându-ne să redescoperim și să integrăm această plantă miraculoasă în regimul nostru zilnic de sănătate și bunăstare.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts