Cât costă o porție de hamsii la „împinge tava” în Eforie Nord în plin sezon

Cât costă o porție de hamsii la „împinge tava” în Eforie Nord în plin sezon

Cât plătești pentru o porție de hamsii la autoservire în Eforie Nord în vara 2025

Prețurile de pe litoralul românesc continuă să genereze discuții aprinse, mai ales în mijlocul sezonului estival. Printre cele mai comentate subiecte se află costul preparatelor servite în regim „împinge tava”, foarte populare în stațiunile de la malul mării.

Un exemplu concret vine din Eforie Nord, unde o porție clasică de hamsii cu mămăliguță ajunge la 28 de lei. Preparatul include 200 g de hamsii prăjite și 200 g de mămăligă, o combinație emblematică pentru turiștii dornici de gusturi tradiționale la prețuri accesibile.


Reacții și comparații

Reacțiile online nu au întârziat să apară. Pe pagina de Facebook „Litoralul Online”, un utilizator a comentat:

„Suntem în urmă cu 50 de ani față de litoralul bulgăresc.”

Această opinie reflectă frustrarea multor turiști care consideră că serviciile și prețurile de pe litoralul românesc nu corespund așteptărilor dintr-o vacanță modernă și bine organizată.


Alte prețuri din meniul autoservirii

Printre preparatele disponibile la același local de tip „împinge tava” din Eforie Nord, se regăsesc:

  • Biban de mare (100 g): 13 lei

  • Calamar pane (100 g): 16 lei

  • Legume la tigaie (100 g): 7 lei

  • Ciulama de pui cu mămăliguță: 25 lei

  • Cașcaval pane: 12 lei

  • Pui la cuptor (100 g): 9 lei

  • Ciorbă de pui: 21 lei

  • Ciorbă de porc: 21 lei


Concluzie

Deși preparatele tradiționale precum hamsiile continuă să atragă turiști, prețurile crescute din sezonul estival ridică semne de întrebare legate de raportul calitate-preț. Mulți aleg să compare experiențele culinare de pe litoralul românesc cu cele din Bulgaria sau Grecia, unde, spun unii, pentru aceeași sumă primesc porții mai mari și servicii mai bune.

More Similar Posts

Most Viewed Posts