Sanatate

Află ce alimente ar trebui să eviți dacă vrei să slăbești

Află ce alimente ar trebui să eviți dacă vrei să slăbești

În lumea alimentației sănătoase, există multe mituri și concepții greșite despre ce anume contribuie la creșterea în greutate. Dr. Laura Ene, specialist recunoscut în nutriție, ne oferă o perspectivă clară asupra acestui subiect, demontând unele dintre aceste mituri.

Contrar a ceea ce mulți ar putea crede, nu carnea de porc sau pielea de pui sunt principalii vinovați pentru kilogramele în plus, ci un alt aliment popular: brânzeturile maturate. Acestea conțin un procent semnificativ de grăsimi saturate, depășind chiar și celebra ceafă de porc în ceea ce privește aportul caloric. O singură felie subțire din aceste brânzeturi poate conține peste 300 de kilocalorii, ceea ce le face o opțiune nerecomandată celor care își doresc să slăbească.

Pentru a menține o dietă echilibrată și sănătoasă, Dr. Ene sugerează o redistribuire a proporțiilor în farfurie: în locul obișnuitului raport de două treimi carne și o treime legume, ar trebui să optăm pentru invers. Mai exact, o treime din farfurie să fie ocupată de carne și două treimi de legume. Acest lucru nu numai că ne va ajuta să controlăm aportul caloric, dar va asigura și un aport suficient de fibre, esențiale pentru un tranzit intestinal sănătos și pentru menținerea senzației de sațietate.

Însă, brânzeturile maturate nu sunt complet de evitat. În cantități mici, acestea pot fi benefice, mai ales în sezonul rece, datorită conținutului lor bogat în bacterii probiotice. Aceste microorganisme benefice contribuie la sănătatea tractului digestiv și oferă protecție împotriva agenților patogeni.

În concluzie, alegerea inteligentă a alimentelor și echilibrarea proporțiilor în farfurie pot face diferența între o dietă care contribuie la creșterea în greutate și una care promovează un stil de viață sănătos și o greutate corporală optimă. Ascultând sfaturile experților și optând pentru un regim alimentar echilibrat, putem să ne bucurăm de beneficiile unei nutriții adecvate, fără a ne priva de plăcerile culinare.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts