Sanatate

9 motive pentru care este bine sa consumi apa

9 motive pentru care este bine sa consumi apa

Stim cu totii ca apa este sanatoasa pentru corpul uman, insa de multe ori motivele sunt putin neclare. Si chiar daca stim ca este foarte sanatos sa bem apa, acesta nu este un obicei pe care multi oameni si-l formeaza. Exista unele motive foarte puternice pentru a consuma o cantitate suficienta de apa zilnic, iar formarea acestui obicei nu este foarte greu, trebuie depus doar putin efort.  Problema este ca nu se pune suficient accent pe consumul adecvat de apa zilnic, in schimb ajungem sa bem mai mult alcool, sucuri carbogazoase sau provenit din alte surse decat cele 100% naturale, lapte continand diferiti hormoni si chimicale sau ceaiuri cu numerosi compusi chimici. In multe cazuri nu se consuma suficienta apa, ceea ce duce la deshidratare, care nu este deloc sanatoasa pentru corpul uman.

Se spune ca e sanatos sa consumam minim 2 litri de lichide pe zi, presupunem ca e vorba de apa. Insa in functie de greutatea corporala, mediul in care va aflati sau activitatile efectuate, aceasta cantitate poate varia.

Iata doar 9 motive pentru care ar trebui sa beti suficienta apa zilnic:

1. Ajuta la pierderea in greutate

Apa nu are calorii. De aceea este una dintre cele mai bune instrumente pentru pierderea în greutate, deoarece de multe ori inlocuieste bauturi bogate in calorii, cum ar fi sucurile carbogazoase sau negazoase si alcool. De multe ori atunci cand ne gandim ca ne e foame, suntem de fapt doar insetati. Apa nu are grasimi, calorii, carbohidrati, nu are adaos de zahar. Consumati suficienta apa pentru a va ajuta sa slabiti in greutate!

2. Sanatatea inimii
Consumarea unei suficiente cantitati de apa zilnic reduce riscul unui atac de cord. La 1 Mai 2002 American Journal of Epidemiology a prezentat rezultatele unui studiu lung de sase ani. S-a concluzionat ca persoanele care consuma minim 5 pahare de apa zilnic au cu 41% mai putine sanse de a muri din cauza unui atac de cord, decat persoanele care consumau doar 2 pahare zilnic.

3. Beti apa pentru energie
Deshidratarea poate poate scadea dramatic nivelul energiei. Daca va este sete deja sunteti deshidratat. Deshidratarea duce la oboseala, slabirea muschilor, ameteala si altele.

4. Vindecarea durerilor de cap
Un alt simptom al deshidratarii il reprezinta durerile de cap. De fapt, cele mai multe cazuri de dureri de cap apar din cauza ca nu consumam suficienta apa. Bineinteles ca exista si multe alte cauze, insa lipsa unui consum adecvat de apa zilnic este considerata cauza principala a aparitiei durerilor de cap.

5. O piele sanatoasa
Consumul de apa va curata pielea si o purifica, iar de multe ori se raporteaza aparitia unei pieli stralucitoare dupa consumul de suficienta apa. Evident rezultatele nu apar imediat, trebuie sa beti minim o saptamana cantitati suficiente de apa pentru a avea rezultatele asteptate.

6. Probleme digestive
Sistemul nostru digestiv are nevoie de o suficienta cantitate de apa pentru a digera alimente in mod corespunzator. In multe cazuri apa poate ajuta la disparitia acidului la stomac, iar impreuna cu fibrele, apa poate ajuta la eliminarea constiparii (cauzata de deshidratare).

7. Curatirea organismului
Apa este folosita de organism pentru a ajuta la eliminarea toxinelor si reziduurilor.

8. Reducerea riscului de cancer
Consumul unei cantitati sanatoase de apa reduce riscul aparitiei cancerului de colon cu 45% si al cancerului la vezica urinara cu 50%. Se poate reduce si riscul aparitiei cancerului mamar, insa nu se cunoaste in ce masura.

9. Exercitii fizice mai intense
Deshidratarea va poate afecta grav performatele sportive, incetinindu-va si facandu-va sa va fie mai greu sa ridicati greutati. Pentru a practica exercitii fizice in conditii maxime de siguranta si performanta este indicat sa fiti bine hidratat inainte, in timpul, dar si dupa antrenament.

Tags: ,

More Similar Posts

Most Viewed Posts