Noutăți

Zi de doliu în Târna Mare: Bianca și Patrizia s-au întors acasă

Zi de doliu în Târna Mare: Bianca și Patrizia s-au întors acasă

Vineri, o zi de doliu în Târna Mare: Bianca și Patrizia, două tinere românce care și-au pierdut viața într-o viitură devastatoare în Italia, au fost aduse acasă în localitatea lor natală, Târna Mare, județul Satu Mare. Întreaga comunitate este cuprinsă de o mare durere, iar înmormântările vor avea loc sâmbătă.

Trupurile neînsuflețite ale Biancăi și Patriziei au ajuns acasă, în această dimineață, fiind primite cu durere și compasiune de rude și localnici, inclusiv copii îmbrăcați în costume tradiționale. Momentul a fost marcat de o tristețe profundă, reflectând suferința și solidaritatea întregii comunități.

Ziua de vineri a fost declarată zi de doliu în Târna Mare, ca un omagiu adus celor două fete. Sâmbătă, Bianca și Patrizia vor fi înmormântate în ceremonii separate, iar comunitatea se pregătește să le conducă pe ultimul drum, înconjurate de dragostea și amintirile celor dragi.

Căutările pentru Cristian Molnar continuă: În acest context trist, nu există încă informații despre Cristian Molnar, cea de-a treia persoană luată de ape în Italia. De mai bine de o săptămână, părinții celor două fete caută răspunsuri și se întreabă dacă intervenția pompierilor a fost adecvată și de ce martorii care au filmat tragedia nu au intervenit pentru a le salva.

Mama Patriziei își exprimă durerea: Cu lacrimi în ochi, mama Patriziei și-a exprimat sentimentele de neputință și suferință. „Simt doar durere, nu am putere să mă uit cum a luptat pentru viața ei. A murit în direct, toți au filmat-o și nimeni nu a salvat-o,” a spus ea. Aceasta reflectă frustrarea ei, în timp ce se confruntă cu pierderea fiicei sale de 20 de ani, studentă la Academia de Belle Arte din Udine.

Ea a adăugat: „După părerea mea, se putea face mai mult. Nu vreau dreptate, nu mă ajută cu nimic. Aș vrea doar ca ei să nu fi murit degeaba, măcar să schimbe puțin legile, să fie mai bine pregătiți pentru operațiunile de salvare. Atât, doar asta,” sperând că această tragedie va determina o schimbare în modul în care sunt gestionate astfel de situații de urgență.

Solidaritatea comunității: În timp ce comunitatea din Târna Mare se pregătește să le conducă pe Bianca și Patrizia pe ultimul drum, căutările pentru Cristian Molnar continuă în Italia. Deja de cinci zile, peste 80 de pompieri și voluntari îl caută pe Cristian cu ajutorul bărcilor, dronelor și câinilor de urmă.

Reflectare globală asupra comportamentului în situații de urgență: Tragedia celor trei tineri a provocat o reflecție globală asupra fenomenului de a filma în loc de a ajuta, un comportament criticat de specialiști. Este un moment de introspecție pentru întreaga societate, în care se pune întrebarea cât de pregătiți suntem să intervenim în situații critice.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts