Noutăți

Vizita surpriză la spital: Florin Piersic primește susținerea premierului Marcel Ciolacu

Vizita surpriză la spital: Florin Piersic primește susținerea premierului Marcel Ciolacu

Duminică, Spitalul Foișor din București a fost gazda unei vizite surpriză. Premierul României, Marcel Ciolacu, împreună cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au venit să-l viziteze pe legendarul actor Florin Piersic, internat aici. Cei doi oficiali au petrecut aproximativ o oră în unitatea medicală, dar la plecare, nu au dorit să facă declarații pentru presă.

Se pare că starea de sănătate a lui Florin Piersic este în curs de ameliorare, potrivit ultimelor informații. Sâmbătă, actorul a reușit să se ridice din pat pentru prima dată în ultimele săptămâni.

Alexandru Rafila a oferit o perspectivă optimistă asupra situației, afirmând că parametrii biologici ai actorului s-au îmbunătățit semnificativ. Cu toate acestea, Piersic trebuie să treacă printr-o perioadă critică post-operatorie și să trateze infecția sistemică pentru care a fost internat la București.

„Am și eu informări periodice. Cel puțin ultima, pe care am avut-o dimineața devreme, era favorabilă. Evoluția este favorabilă, parametrii biologici s-au îmbunătățit și, așa cum ați aflat din comunicatul de presă emis ieri de către Spitalul de Ortopedie „Foișor”, el este autonom, se alimentează singur, bea lichide, vorbește, deci starea este în ameliorare. Sigur că așteptăm să treacă această perioadă critică după o intervenție operatorie complexă cum a avut dânsul și ulterior să poată fi tratată până la finalitate infecția aceasta sistemică pentru care a venit în București”, a declarat Alexandru Rafila sâmbătă.

Florin Piersic a trecut printr-o intervenție chirurgicală dificilă la Spitalul Foișor, în cadrul căreia echipa medicală a reușit să înlocuiască proteza piciorului, sursa unei infecții extinse. După operație, actorul a fost transferat la secția de Terapie Intensivă pentru monitorizare.

Proteza eliminată fusese instalată în 2019 și a cauzat infecția care i-a afectat sănătatea. La 88 de ani, Florin Piersic ar putea fi transferat la Institutul din Cluj-Napoca, unde ar putea fi necesară instalarea unui nou stimulator cardiac.

Directorul medical Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balș” a subliniat că în prezent nu există o infecție care să-i pună viața în pericol actorului. Acesta a confirmat că starea lui Piersic este sub control și nu există riscuri vitale în acest moment.

„Maestrul Florin Piersic nu este la ATI, infecția nu îi pune viața în pericol! Nu este o infecție multiorganică care să îi pună viața în pericol”, a anunțat miercuri seara, la Digi 24, medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș”.

Marinescu a discutat și despre posibila origine a infecției, respingând ipoteza că ar fi fost cauzată de o branulă și susținând că infecția a fost probabil declanșată de un stafilococ de pe piele, pe fondul imunității scăzute, dar care nu este periculos, fiind sensibil la antibiotice.

„Dânsul nu numai că este stabil, nu aș spune că starea generală este foarte bună deoarece vorbim, până la urmă, de vârstă, de bolile cronice, dar, fără discuție, nu este, așa cum s-a spus, un risc vital, nu este o stare gravă care să îi pună viața în pericol în viitorul apropiat, motiv pentru care ceea ce facem noi încă de aseară (marți seara – n.red), de când a ajuns la noi, este o evaluare care nu ține doar de procesul infecțios. Aici discutăm tot practic: partea ortopedică, cardiologică, tot ce se întâmplă. (…) Nu discutăm despre o infecție care să îi pună în acest moment viața în pericol. Cred că este partea cea mai importantă. Ce va fi în viitorul apropiat și cum vom aborda lucrurile este o altă discuție, dar nu se pune problema să fie o stare gravă care să îi pună viața în pericol”, a declarat Adrian Marinescu miercuri.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts