Noutăți

VIDEO! Momentul Exploziei de la Dedeman Botoșani: 13 Răniți, Dintre Care Patru Grav

VIDEO! Momentul Exploziei de la Dedeman Botoșani: 13 Răniți, Dintre Care Patru Grav

Explozie Devastatoare la Dedeman Botoșani: Detalii și Mărturii

Vineri dimineață, o explozie uriașă a zguduit un magazin de bricolaj Dedeman din Botoșani, lăsând 13 persoane rănite, dintre care patru se află în stare gravă. Incidentul a avut loc în zona birourilor și a fost urmat de un incendiu. În acel moment, peste o sută de persoane se aflau în clădire, inclusiv clienți ai magazinului. Autoritățile au activat imediat planul roșu de intervenție pentru a gestiona situația critică.

Desfășurarea Incidentului

Explozia s-a produs la marginea municipiului Botoșani, în timp ce magazinul era deschis. La fața locului, echipajele de intervenție au constatat că „peste o sută de persoane erau ieşite din magazin şi s-a intervenit imediat pentru căutarea şi salvarea persoanelor rămase în interior”, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU.

Deflagrația a fost atât de puternică încât bucăți de perete și materiale de construcție au fost aruncate în parcarea magazinului. Martorii au relatat scene dramatice, unul dintre ei povestind: „În timp ce mă duceam la maşină dacă nu mă feream tabla asta mă tăia. M-am ferit jos, a dat tabla în parbriz şi din parbriz. A explodat aici au spus că de la gaz.”

Un alt martor a spus: „Unii erau cu foc, pârliţi, eu am maşina înăuntru nici nu pot s-o scot până nu se termină. Zice că are centrală termică acolo în zonă, de la centrală.”

Potrivit reprezentanților Dedeman, lucrările erau executate de o firma externă autorizată.

„În momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfăşura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autorităţile investighează circumstanţele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei. De asemenea, subliniem faptul că magazinul Dedeman Botoşani respecta toate normele de siguranţă, având toate autorizaţiile şi avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Funcţionarea corectă a instalaţiilor de protecţie la incendiu a contribuit la limitarea proporţiilor acestui incident”, au precizat oficialii magazinului de bricolaj.

Aceştia spun că prioritatea companiei este de a se asigura că toţi cei afectaţi de acest incident primesc îngrijirea şi suportul necesar.

„Colaborăm strâns cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a investiga şi stabili cauzele exacte ale exploziei şi vom reveni cu informaţii oficiale în momentul în care toate anchetele vor fi finalizate”, se arată în comunicat.

Cauzele Exploziei

Pompierii au indicat că explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze în zona birourilor. În momentul deflagrației, magazinul era deschis de două ore, iar înăuntru se aflau numeroși clienți și angajați care au reușit să iasă în grabă. Compania Dedeman a clarificat că în momentul exploziei, o firmă externă desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului.

Intervenția de Urgență

Salvatorii au intervenit rapid pentru a scoate răniții de sub dărâmături. În total, 10 bărbați și trei femei au fost transportați la spital cu arsuri și traumatisme, patru dintre aceștia fiind în stare gravă, două persoane fiind intubate. Pentru salvarea lor au fost mobilizate două elicoptere SMURD, unul de la București și unul de la Galați, și s-a prealertat inclusiv avionul SMURD.

Cei patru răniți grav urmează să fie transportați la spitale specializate: doi la spitalul Sf. Spiridon din Iași și doi la spitalul Floreasca din Capitală, având arsuri pe 10-15% din partea superioară a corpului.

Acest incident tragic subliniază importanța măsurilor de securitate și a răspunsului prompt în situații de urgență. Rămâne să vedem ce măsuri vor fi luate pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts