Generale

Vești bune pentru familiile din România: 719 lei lunar direct pe card

Vești bune pentru familiile din România: 719 lei lunar direct pe card

Vești bune pentru familiile din România! Începând cu acest an, statul oferă un ajutor financiar de 719 lei lunar pentru anumite categorii de români. Dacă faceți parte din această categorie, este important să știți cum puteți beneficia de acești bani.

Cine poate beneficia de cei 719 lei?

Acest sprijin financiar este destinat familiilor din România care au copii. Conform legislației actuale, fiecare copil care nu a împlinit vârsta de 18 ani este eligibil pentru această alocație. De asemenea, copiii care au peste 18 ani, dar sunt înscriși într-o formă de învățământ, fie liceală, fie profesională, continuă să primească acest ajutor până la finalizarea studiilor.

Pentru tinerii cu dizabilități care sunt înscriși în sistemul educațional, limita de vârstă pentru primirea alocației se extinde până la 26 de ani.

Când se primesc banii?

În mod obișnuit, familiile care beneficiază de acest ajutor financiar primeau banii pe data de 8 a fiecărei luni. Însă, în cazul în care data de 8 cade într-un weekend sau într-o zi nelucrătoare, plata se reprograma pentru prima zi lucrătoare. În această lună, plata a fost reprogramată pentru data de 10 iunie.

Cum se primesc banii?

Ca și până acum, banii vor fi distribuiți prin metodele cunoscute: prin poștă sau transfer bancar direct pe card.

Cum a evoluat alocația de stat?

Anul 2024 a adus vești bune pentru familiile cu copii, alocația de stat crescând cu 13,8%. Astfel, alocația pentru copiii sub 2 ani sau cei cu dizabilități a crescut de la 631 de lei la 719 lei. Această majorare vine într-un context economic marcat de scumpiri, fiind o gură de aer pentru multe familii.

Ce documente sunt necesare?

Pentru a beneficia de această alocație, părinții trebuie să depună o serie de documente, printre care:

  • Cerere tip
  • Actul de identitate al părintelui solicitant
  • Certificatul de naștere al copilului

Lista documentelor este aici:

ALOCAŢIA DE STAT PENTRU COPII

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts