Generale

Veste importantă pentru posesorii de carduri de alimente: Anunțuri și noutăți

Veste importantă pentru posesorii de carduri de alimente: Anunțuri și noutăți

De aproape un an și jumătate, programul Sprijin pentru România a furnizat carduri sociale persoanelor aflate în dificultăți financiare, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Dacă te numeri printre beneficiarii acestor carduri, avem vești bune pentru tine: a treia tranșă de bani va fi disponibilă în curând!

Vouchere sociale 2024: Cine beneficiază de sprijin

În 2024, fiecare tranșă de sprijin material este în valoare de 250 lei și se acordă la fiecare două luni pentru următoarele categorii defavorizate:

  1. Pensionarii din sistemul public și cei din evidența caselor de pensii sectoriale, inclusiv beneficiarii de drepturi speciale, cu venituri lunare de maximum 2.000 lei.
  2. Persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, fie copii, fie adulți, cu venituri lunare proprii de maximum 2.000 lei.
  3. Familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venituri lunare pe membru de familie de maximum 675 lei.
  4. Familiile monoparentale cu venituri lunare pe membru de familie de maximum 675 lei.
  5. Familiile și persoanele singure care beneficiază de ajutor de incluziune conform Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune.
  6. Persoanele fără adăpost, conform reglementărilor legale.

Cardurile sociale pot fi utilizate doar pentru achiziționarea alimentelor sau meselor calde. Retragerea de bani sau achiziționarea altor produse decât cele alimentare nu este posibilă. Sumele de pe card trebuie cheltuite în termen de 12 luni, altfel devin inactive.

Cum funcționează programul

Eligibilitatea pentru aceste carduri este determinată de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, iar distribuția cardurilor este realizată de Poșta Română. Dacă îndeplinești criteriile, vei primi automat un card pentru alimente, fără a fi necesară depunerea unei cereri.

Cardurile vin cu instrucțiuni de utilizare și un număr de telefon pentru raportarea problemelor, pierderii cardului sau dificultăților în utilizare. Acestea permit plăți contactless, doar apropiind cardul de POS. Este important de menționat că acest card nu poate fi transferat și nu poate fi folosit pentru alte scopuri decât achiziționarea alimentelor.

Încărcarea cardurilor: Detalii pentru 2024

„Încărcarea cardurilor de alimente (tichete sociale) cu o nouă tranșă de 250 lei va începe din 14 iunie pentru aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili. Procesul se va desfășura în perioada 14-25 iunie 2024”, a anunțat ministrul pe Facebook.

În 2024, vor fi acordate încă trei tranșe de câte 250 de lei, în următoarele luni: august, octombrie și decembrie. Nu uita, este esențial să cheltuiești banii în termenul stabilit pentru a beneficia de acest ajutor de la stat.

Aceste carduri reprezintă un sprijin important pentru cei aflați în dificultate, asigurând accesul la alimente și mese calde, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții pentru numeroase persoane vulnerabile.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts