Noutăți

Ultimele cuvinte sfâșietoare ale Patriziei înainte de a fi luată de ape

Ultimele cuvinte sfâșietoare ale Patriziei înainte de a fi luată de ape

Ce a spus Patrizia la telefon, disperată, când a sunat la 112, chiar înainte să fie luată de ape. Sfâșietor care au fost ultimele ei cuvinte…

Tragedia de pe râul Natisone a lăsat o familie în doliu și autoritățile italiene într-o anchetă pentru a descoperi dacă au existat neglijențe în operațiunea de salvare din Premariacco. Acest caz dramatic a fost raportat de Corriere della Sera și este în prezent investigat de Procuratura din Udine, la cererea ministrului protecției civile, Nello Musumeci.

La ora 13:25, cei trei tineri au fost observați de un șofer de autobuz școlar, liniștiți pe podul Romano. La scurt timp după, un potop neașteptat a făcut ca apa să crească rapid, punându-i în pericol și forțându-i să ceară ajutor.

Investigațiile de până acum au arătat că Patrizia a apelat de mai multe ori la numărul de urgență 112 pentru a cere ajutor. În aceste apeluri, ea și-a oferit toate informațiile necesare și a făcut o rugăminte disperată către operatorii italieni.

Patrizia Cormos a sunat de patru ori la 112, dar din păcate, nu a primit răspuns la toate apelurile. Ultimele cuvinte pe care le-a spus la telefon sunt tulburătoare: „Veniți să ne salvați”

„Patrizia a dat patru apeluri la numărul unic de urgență 112”, a declarat procurorul Massimo Lia, citat de presa italiană, „ultimul rămas fără răspuns. Primul apel a fost la ora 13:29, celelalte în minutele imediat următoare”. „Veniți să ne salvați!”, a strigat fata la telefon, apoi a adăugat: „Vă rog sunați-o pe mama mea”, sunt ultimele cuvinte ale Patriziei Cormos, notează presa italiană.

Elicopterul chemat pentru a-i salva a ajuns la un minut distanță, dar, din păcate, a fost prea târziu pentru ei.

Mama Patriziei este acum devastată de durere. Pierderea prematură a fiicei sale este agravată de faptul că mai multe persoane au ales să filmeze și să fotografieze momentele tragice în loc să intervină. Ea crede că Patrizia, Bianca și Cristian ar fi putut fi salvați.

„Ceea ce mă doare cel mai tare este că toată lumea a făcut fotografii și înregistrări video și nimeni nu le-a salvat. Nimeni. Poate că ar fi putut să le salveze. Nu era important să se facă filmări”, a spus mama Patriziei Cormos.

Această tragedie ne reamintește cât de prețioasă este fiecare secundă în situații de urgență și importanța unui răspuns rapid și eficient din partea autorităților. Rămânem cu speranța că această anchetă va aduce claritate și, eventual, îmbunătățiri în procedurile de salvare pentru a preveni astfel de drame pe viitor.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts