Generale

Transformarea unei căsnicii prin grijă și rugăciune: O poveste de viață

Transformarea unei căsnicii prin grijă și rugăciune: O poveste de viață

Într-o relație de cuplu, conflictele sunt un aspect comun, variind în intensitate. Unele dispute pot submina relația, în timp ce altele pot contribui la întărirea ei. Dar, când aceste confruntări escaladează în veritabile lupte, decizia de a persevera sau de a renunța la relație devine esențială.

Un bărbat își povestește experiența unică în care a reușit să-și salveze mariajul, o poveste unde rugăciunea și transformarea personală au jucat un rol crucial.

O căsnicie la marginea prăpastiei

Perioada petrecută alături de soția sa a fost plină de dispute continue. Reflectând asupra trecutului, el nu poate identifica clar ce i-a unit inițial, având în vedere diferențele lor de personalitate evidente. Faima și bogăția, în loc să faciliteze armonia în căsnicia lor, au accentuat mai mult problemele deja existente și au construit un zid între inimile lor. Se aflau captivi într-un ciclu nesfârșit de certuri, cu discuții despre divorț apărând tot mai des.

Un moment decisiv a avut loc în timpul unui turneu de promovare, când o dispută telefonică cu soția sa l-a condus la o intersecție critică a vieții sale. Simțindu-se izolat, nervos și copleșit de frustrări, a ales să se întoarcă spre divinitate, ca un gest de ultimă speranță. Într-o rugăciune profundă, în timp ce se afla sub dușul unui hotel, și-a exprimat durerea și impotența, cerând ajutorul divin pentru salvarea căsniciei sale.

„M-am rugat până noaptea târziu. M-am rugat următoarea zi, în drum spre casă. M-am rugat când am pășit în casă și mi-am revăzut soția care abia dacă m-a recunoscut. În noaptea aceea, stand în pat cu ea, dar la o distanță considerabilă unul de celălalt, am știut ce am de făcut.

În dimineață următoare, m-am apropiat de soția mea în pat și am întrebat-o: «Cum îți pot face ziua mai bună?»

M-a privit furioasă și a întrebat: «Poftim?»

«Cum îți pot face ziua mai bună?»

«Nu poți», mi-a zis. «De ce întrebi asta?»

«Pentru că vorbesc serios», i-am zis. «Cum îți pot face ziua mai bună?»

M-a privit cu cinism. «Chiar vrei să faci ceva? Fă curat în bucătărie.»

Probabil se aștepta să mă supăr. În schimb, a primit un răspuns pozitiv din partea mea: «În regulă».

M-am dat jos din pat și am început să fac curățenie în bucătărie.

În ziua următoare, i-am pus aceeași întrebare: «Ce pot face să-ți fac ziua mai bună?»

«Fă curățenie în garaj».

Am inspirat adânc aer în plămâni. Avea să urmeze o zi plină și eram convins că mi-a cerut acest lucru intenționat.

Am fost pe punctul de a riposta, însă i-am răspuns: «În regulă».

În cele 2 ore care au urmat, am făcut curățenie în garaj.

Soția mea nu știa la ce să se aștepte din partea mea.

A treia zi, i-am pus aceeași întrebare: «Ce pot face azi că tu să ai o zi mai bună?»

«Nimic”, mi-a zis. «Nu poți face nimic. Încetează să mă tot întrebi asta.»

«Îmi pare rău, dar nu am cum să fac asta. Mi-am luat un angajament față de mine însumi. Deci ce să fac să ai o zi mai bună?»,

«De ce faci asta?»

«Pentru că îmi pasă de ține», i-am răspuns. «Și de căsnicia noastră.»

În cea de-a patra dimineață, i-am pus aceeași întrebare. În zilele următoare la fel. Iar în cea de-a două săptămâna, s-a întâmplat un miracol. Când i-am adresat celebra întrebare soției mele, ochii acesteia s-au umplut de lacrimi. Apoi a izbucnit în plâns.

Când a fost în stare să vorbească, mi-a spus: «Încetează să mă mai întrebi asta. Nu tu ești problema. Eu sunt. Mi-e greu să trăiesc cu ea. Nici măcar nu știu de ce stai cu mine.»

Atunci, i-am ridicat ușor bărbia, până a ajuns să mă privească în ochi. «Pentru că te iubesc», i-am zis. «Cum îți pot face ziua mai bună?» «Eu ar trebui să te întreb asta.» «Ar trebui», i-am răspuns, «dar nu acum. Acum, eu sunt cel care trebuie să facă schimbarea. Tu trebuie doar să afli cât de mult însemni pentru mine.»

Și-a așezat capul pe pieptul meu. «Regret enorm că am fost atât de rea.»

«Te iubesc», i-am spus eu. «Te iubesc», a adăugat și ea. «Ce pot face pentru a-ți face ziua mai bună?»

M-a privit cu dragoste: «Putem petrece puțin timp împreună?»

Am zâmbit. «Mi-ar plăcea».

Am continuat să-i adresez aceeași întrebare pe parcursul unei luni. Conflictele dintre noi au luat sfârșit. Apoi, soția mea a început să-mi pună ea întrebarea: «Ce pot face pentru ține? Cum pot fi o soție mai bună pentru ține?»

Aceasta este esența iubirii adevărate. Romanele de dragoste se concentrează pe dorință și fericire, dar fericirea reală nu izvorăște din simpla dorință. Dragostea veritabilă nu înseamnă doar să vrei pe cineva, ci să vrei să faci acea persoană fericită, chiar și când asta înseamnă sacrificii personale.

Nu susțin că experiența noastră este soluția pentru toate cuplurile care se confruntă cu probleme. Nu toate căsniciile ar trebui sau pot fi salvate. Însă, îi sunt profund recunoscător lui Dumnezeu pentru inspirația pe care mi-a oferit-o în acea zi critică.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts