Generale

Transformarea emoționantă a lui Ștefănuț: De la casa de copii la străzile din București

Transformarea emoționantă a lui Ștefănuț: De la casa de copii la străzile din București

Ștefănuț este un tânăr care a crescut într-o casă de copii și care trăiește de trei ani pe străzile din București. Povestea sa a devenit virală în România datorită unui filmuleț care prezintă o transformare uluitoare.

Totul a început într-o zi când Virgil, patronul unei frizerii, l-a abordat pe Ștefănuț și s-a oferit să îl tundă gratuit. Ștefănuț a acceptat fără ezitare, dar a cerut și ceva de mâncare. La finalul tunsorii, a primit și un set de haine noi și încălțăminte, schimbându-și complet înfățișarea.

În timp ce era tuns, Ștefănuț și-a împărtășit povestea de viață. Abandonat de tatăl său care a plecat în Spania, a fost lăsat pe străzi în grija unor prieteni. În copilărie, a băut până a intrat în comă alcoolică.

Acum trăiește pe străzi, doarme în case părăsite și se spală la o cabină de duș contra sumei de 10 lei. Se plânge că nu poate să se angajeze din cauza prejudecăților societății și a lipsei condițiilor decente de trai necesare pentru a face față unui job.

“Până să apăreți, chiar mă gândeam… Doamne, oare de ce sunt așa blestemat?”, i-a mărturisit el lui Virgil. După întâlnirea lor, Ștefănuț a început să creadă că Dumnezeu chiar există. Totuși, a recunoscut că are vicii, cum ar fi drogurile, care îl ajută să uite de probleme.

La sugestia lui Virgil, Ștefănuț a acceptat să meargă la un centru de tratament pentru dependențe, unde ar trebui să urmeze un curs de nouă luni. După terminarea tunsorii, Ștefănuț a făcut două gesturi emoționante: s-a oferit să împartă pliante pentru a face reclamă salonului și a strâns părul de pe jos, deși Virgil i-a spus că nu este necesar.

“Gândește-te că Dumnezeu te-a ajutat, nu eu”, i-a spus Virgil lui Ștefănuț, impresionat de transformarea sa.

Această poveste ne arată că, indiferent de cât de grea poate fi viața, există întotdeauna speranță și oameni dispuși să ajute. Transformarea lui Ștefănuț este un exemplu de bunătate și solidaritate umană.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts