Noutăți

Tragedia Româncelor în Italia: Mama Uneia dintre Victime Face Declarații Cutremurătoare

Tragedia Româncelor în Italia: Mama Uneia dintre Victime Face Declarații Cutremurătoare

„Nimeni nu le-a salvat”. Mama uneia dintre româncele moarte în viiturile din Italia, declarații șocante! Fetele au fost îmbrăcate în rochie de mireasă și depuse la capelă

Tragedia din Italia a zguduit comunitatea românească și nu numai. Două românce și-au pierdut viața în urma unor viituri devastatoare. Cele două tinere au fost îmbrăcate în rochie de mireasă și depuse la capelă, iar trupurile lor urmează să fie aduse în România. Mama uneia dintre fete a făcut declarații șocante, exprimându-și revolta că nimeni nu a intervenit pentru a le salva atunci când aveau nevoie disperată de ajutor.

Furtuna care a adus moartea

O furtună puternică a lovit Italia, iar cele două românce, alături de un alt român, au fost surprinse de apele învolburate ale râului Natisone. Trupurile fetelor au fost găsite după căutări intense, dar cel al bărbatului este încă de negăsit, salvatorii continuând eforturile de recuperare. Cele două victime urmează să fie conduse pe ultimul drum de către familiile și prietenii lor.

Momentele dinaintea tragediei

Cu puțin timp înainte de tragedie, cei trei tineri români au fost filmați în timp ce stăteau îmbrățișați, încercând să se salveze reciproc din calea viiturii. Imaginile au devenit virale pe Internet, stârnind emoții puternice. Însă, mama Patriziei, una dintre victime, a reacționat dur, acuzând că „toți au filmat ce se întâmpla și nimeni nu i-a salvat. Nimeni! Puteau să o facă, nu era important să filmeze. Patrizia a mers la o plimbare, a sunat de mai multe ori la 112 și a lăsat numele și adresa ei. A spus: ‘chemați-o pe mama mea’!”.

Durerea și revolta unei mame

Mama Patriziei este profund îndurerată și revoltată de pierderea fiicei sale. Ea consideră că cei trei tineri ar fi putut fi salvați, însă oamenii din jur au ales să filmeze în loc să intervină. „Toți au filmat ce se întâmpla și nimeni nu i-a salvat. Nimeni! Puteau să o facă, nu era important să filmeze”, a spus aceasta, plină de durere.

Ancheta care urmează

Moartea celor două românce a ridicat numeroase semne de întrebare, inclusiv posibilitatea că ele ar fi putut supraviețui dacă intervenția ar fi fost mai rapidă și mai eficientă. Autoritățile italiene au demarat o anchetă pentru a stabili modul în care au acționat salvatorii și dacă a existat vreo întârziere în intervenția elicopterului de salvare. Deși autoritățile nu au motive de îngrijorare privind procedurile urmate, acestea și-au propus să facă toate cercetările necesare pentru a clarifica situația.

Această tragedie a lăsat o amprentă adâncă asupra comunității și a adus în prim-plan importanța reacției rapide și a solidarității în fața calamităților naturale. Rămâne de văzut ce concluzii va aduce ancheta și cum vor influența acestea viitoarele măsuri de intervenție în situații de urgență.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts