Noutăți

Tragedia de la Ibănești: O Comunitate Îndoliată

Tragedia de la Ibănești: O Comunitate Îndoliată

În ziua Rusaliilor, Ibănești a fost martora unei tragedii cumplite care a adus multă durere în comunitate. A patra persoană rănită în accident a decedat în spital, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viața.

Cei patru bărbați care și-au pierdut viața în acest incident au fost identificați. Printre ei se număra Radu Tudose, patronul unei cunoscute fabrici de produse lactate. O altă victimă, transportată cu elicopterul SMURD la locul incidentului, a murit la spital, în ciuda intervenției rapide a medicilor din Iași.

Întreaga comunitate, sub conducerea primarului Romică Magopeț, este profund afectată de pierderea tragică a acestor oameni din Botoșani.

Accidentul s-a petrecut în timpul lucrărilor de mentenanță la stația de epurare a fabricii, când un angajat a căzut într-un bazin cu apă reziduală. Eforturile de salvare au eșuat din cauza acumulării de gaze toxice, care au dus la pierderea cunoștinței celor implicați, inclusiv patronul și alți doi angajați.

Victimele sunt Radu Tudose, patronul firmei, și angajații Valeriu Bulubenchi și Mitică Racu.

Echipele de intervenție de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani au intervenit rapid, scoțând victimele din bazin și transportându-le cu ambulanțele. Din păcate, toți cei patru bărbați au fost declarați decedați.

„„Cuvintele sunt de prisos… Primăria și Consiliul Local al comunei Ibănești transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate! O comunitate îndoliată… Regrete eterne. În gest de solidaritate, întreaga comunitate se unește în dorința de a oferi sprijin și alinare în aceste momente dificile. O durere imensă și de necrezut. Este cumplit și devastator! Dumnezeu are nevoie de ÎNGERI! Iertare, Lumină și Odihnă Veșnică! Dumnezeu să-i ierte… Radu Tudose, Valeriu Bulubenchi, Mitică Racu! Ne rugăm pentru Viorel Secrieru să nu ne părăsească!””, a fost mesajul comunității înainte de a afla că și cel de-al patrulea bărbat, Viorel Secrieru, a murit.

Ramona Guraliuc, medic șef UPU SMURD, a explicat: „„Cel de-al patrulea pacient care practic nu a fost găsit în stop cardiorespirator, a fost găsit în comă superficială, ulterior s-a agravat, a fost dirijat către Spitalul Municipal Dorohoi. Acesta ulterior a instalat stop, a fost intubat și în acest moment este în curs de resuscitare la Spitalul Județean Mavromati””.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele precise ale tragediei și pentru a identifica eventualele neglijențe în respectarea normelor de securitate la locul de muncă.

Radu Tudose, patronul SC Ram SRL, avea o experiență de 24 de ani în achiziționarea și procesarea laptelui. Compania sa, clasată pe primul loc în Topul firmelor din județul Botoșani pentru anul 2023, era recunoscută pentru produsele sale lactate, inclusiv cașcavalurile sub mărcile Rucăr și Dalia, precum și telemeaua, brânza topită și brânza de burduf.

Tragedia de la Ibănești rămâne un eveniment devastator, lăsând în urmă familii îndurerate și o comunitate care încearcă să-și găsească puterea să treacă peste această pierdere imensă.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts