Noutăți

TikTok interzis total prin lege – Senatul Aprobă Legea Controversată

TikTok interzis total prin lege - Senatul Aprobă Legea Controversată

Senatul Statelor Unite a adoptat recent o lege care ar putea duce la interzicerea completă a utilizării aplicației TikTok pe teritoriul american, o măsură ce a stârnit ample dezbateri atât în rândul publicului, cât și al oficialilor. Informația, inițial raportată de BBC, subliniază că legea ar putea avea consecințe semnificative pentru compania ByteDance, proprietara TikTok, care ar fi obligată să-și vândă acțiunile într-un termen de nouă luni pentru a evita interdicția.

După aprobarea Senatului, proiectul de lege este acum pe drum spre biroul președintelui Joe Biden, care a indicat clar intenția de a semna documentul. „O nouă lege va obliga propritarul chinez să vândă aplicația. E o mișcare bună pentru America”, a declarat senatorul republican Marco Rubio, reflectând preocupările legate de influența Partidului Comunist Chinez prin intermediul aplicației.

ByteDance se confruntă acum cu un viitor incert în SUA, având în vedere că orice decizie de vânzare a acțiunilor va necesita și aprobarea autorităților chineze, care s-au opus vehement unor astfel de măsuri. Această situație complexă poate întârzia procesul pentru o perioadă îndelungată, complicând și mai mult peisajul legislativ și diplomatic dintre cele două superputeri.

În contextul unor preocupări mai largi legate de securitatea națională, Senatul a votat și alte proiecte legislative importante, printre care asistența militară pentru Ucraina, Israel, Taiwan și alte națiuni din regiunea Indo-Pacific, toate cu un sprijin bipartisan substanțial.

Criticii legii susțin că interzicerea TikTok ar putea avea repercusiuni negative asupra libertății de exprimare și economiei SUA, dat fiind că platforma contribuie cu miliarde de dolari anual la economia locală și oferă un canal de exprimare pentru milioane de americani. Directorul executiv al TikTok a afirmat în fața Congresului că compania va face tot posibilul pentru a-și proteja platforma și utilizatorii, insistând pe minimizarea oricăror legături cu guvernul chinez.

Această legislație marchează un moment crucial în relația dintre tehnologia globală și securitatea națională, punând sub semnul întrebării echilibrul dintre inovație și protecția datelor personale în era digitală.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts