Generale

Telefoanele Nokia clasice revin în atenție: de ce sunt preferate în Marea Britanie și Franța

Telefoanele Nokia clasice revin în atenție: de ce sunt preferate în Marea Britanie și Franța

Telefoanele Nokia clasice revin în forță în Marea Britanie și Franța

Telefonul Nokia vechi revine la viata in Marea Britanie si Franta, reusind sa atraga atentia unui public interesat de modelele clasice de telefoane mobile.

Telefoanele Nokia de odinioară au recâștigat popularitate în Marea Britanie și Franța, atrăgând un public nostalgic, dar și infractori care apreciază simplitatea și securitatea acestor dispozitive. Aceste telefoane ajung să coste mai mult decât un iPhone 6, fapt ce subliniază fascinația și utilitatea lor în anumite cercuri.

Nostalgia își face simțită prezența

În ultimele câțiva ani, modelele clasice de telefoane Nokia au devenit din ce în ce mai căutate în Marea Britanie și Franța. Aceste telefoane, celebre în urmă cu peste un deceniu, sunt acum văzute nu doar ca obiecte de colecție, ci și ca instrumente de securitate. Datorită lipsei funcțiilor moderne precum GPS-ul, aceste dispozitive sunt greu de urmărit, un aspect apreciat de anumite persoane.

Un telefon vechi, o alegere mai bună pentru infractori

Cel mai căutat model este Nokia 8210, cunoscut pentru dimensiunile sale compacte și durata bateriei impresionante. Un astfel de telefon poate fi vazut ca un obiect de colectie sau chiar ca o unealta de securitate, avand in vedere ca nu poate fi urmarit cu usurinta de catre autoritati sau infractori. Traficanții de droguri preferă acest model deoarece nu dispune de funcții de localizare, ceea ce îl face ideal pentru evitarea supravegherii. Conform unui raport realizat de Vice, aceștia schimbă vechile telefoane cu droguri, subliniind valoarea practică a acestor dispozitive.

Magazine online care vând modele vechi de telefoane

În Franța, un magazin online dedicat vânzării de telefoane vechi funcționează încă din 2009, oferind modele la prețuri între 300 și 1.500 de euro. Această afacere a cunoscut o creștere semnificativă în popularitate, modelele clasice de telefoane fiind acum disponibile și pe platforme precum eBay și Amazon.

În concluzie, există un interes crescut pentru telefoanele clasice Nokia, care oferă atât un sentiment de nostalgie, cât și o soluție de securitate apreciată de infractori. Este de urmărit dacă acest trend se va extinde și în alte țări sau dacă va rămâne un fenomen izolat în Marea Britanie și Franța.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts