Noutăți

Starea lui Florin Piersic conform Dr. Pompiliu Popescu: “Așa a intrat în organism și a făcut această septicemie…”

Starea lui Florin Piersic conform Dr. Pompiliu Popescu: “Așa a intrat în organism și a făcut această septicemie…”

În ultimele săptămâni, Florin Piersic, actorul îndrăgit de atâtea generații, trece prin momente dificile din cauza problemelor de sănătate care necesită îngrijire specializată. Acum este internat la Spitalul „Foișor”, unde este sub supravegherea atentă a medicilor și a soției sale. Dr. Pompiliu Popescu a oferit detalii despre starea actorului.

Starea lui Florin Piersic conform Dr. Pompiliu Popescu

După ce a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie – Traumatologie și TBC Osteoarticular din București, s-a confirmat că actorul are o infecție gravă. Se presupune că aceasta a fost favorizată de stimulatorul cardiac și de proteza de la genunchi. În Cluj, medicii au îndepărtat stimulatorul cardiac, iar la București, specialiștii lucrează pentru a rezolva problema protezei. Din păcate, starea sa este încă instabilă.

Dr. Pompiliu Popescu explică problema

Dr. Popescu consideră că vârsta și afecțiunile preexistente complică recuperarea actorului: „Părerea mea este că vârsta înaintată și o gravă aritmie îi pot complica situația. Am înțeles că la Cluj i-au scos device-ul, acum este fără. E un corp străin care, în aceste situații, creează trombembolii, creează probleme mari în corpul gazdei.”

Infecția în sânge a fost probabil declanșată de o soluție de continuitate: „O înțepătură, o injecție, poate a făcut și infiltrații în genunchi… dar în mod cert are o soluție de continuitate. Așa a intrat în organism și a făcut această septicemie.”

Totuși, există speranță pentru recuperare, în special cu tratament antibiotic corespunzător: „Sunt convins că și cei de la infecțioase și cei de la Foișor vor proceda corect, scoțându-i proteza și acționând cu antibiotice are șanse să-și revină. Sub antibiotice poate să-și revină. Trebuie să fim optimiști.”

Ultimele informații de la Spitalul Foișor

Managerul interimar al Spitalului „Foișor”, As. Univ. Dr. Dragosloveanu Șerban, a oferit și el o actualizare: „La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 de ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multe patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă.”

Medicul a promis mai multe informații după ce vor fi efectuate investigații suplimentare. Toți speră ca tratamentul aplicat să îl ajute pe Florin Piersic să se recupereze cât mai curând.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts