Noutăți

Sprijin financiar de Paște: Vouchere pentru românii cu venituri reduse

Sprijin financiar de Paște: Vouchere pentru românii cu venituri reduse

Pe măsură ce sărbătorile de Paște se apropie, administrațiile locale din România organizează campanii de sprijin pentru segmentele vulnerabile ale populației. În acest an, focusul este pe acordarea de tichete sociale, destinat exclusiv pentru cumpărarea de alimente, înaintea sărbătorilor pascale.

Beneficiarii acestui program sunt persoanele cu venituri reduse care au depus cereri de ajutor social la autoritățile locale competente. Distribuția tichetelor se face în colaborare cu Poșta Română, începând de joi, cu scopul ca toate tichetele să fie livrate până la data de 26 aprilie 2024.

Valoarea fiecărui voucher este de 125 de lei și este important de menționat că acestea nu pot fi folosite pentru achiziționarea băuturilor alcoolice sau a țigărilor. Lista beneficiarilor eligibili include mai multe categorii, printre care:

  • Persoanele care beneficiază de venit minim de incluziune
  • Persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu
  • Pensionarii cu venituri nete de până la 1.450 de lei
  • Persoanele cu venituri nete între 1.282 și 1.450 de lei

Un aspect legislativ important de reținut este că un singur individ nu poate primi mai mult de un voucher, indiferent de numărul criteriilor îndeplinite, cu o valoare maximă de 125 de lei.

Cu toate acestea, planificarea distribuției a întâmpinat o problemă legată de considerarea diferitelor date ale sărbătorilor pascale. Sărbătoarea Paștelui Catolic în anul 2024 a avut loc pe 31 martie, în timp ce Paștele Ortodox este programat pentru 5 mai. Astfel, această discrepanță face ca beneficiarii care urmează ritul catolic să nu poată folosi voucherul în perioada sărbătorilor lor.

Aceste măsuri sunt parte din eforturile continuu de sprijin oferite de administrațiile locale pentru a asigura că toți cetățenii au parte de un ajutor binevenit în preajma sărbătorilor importante, reflectând angajamentul autorităților de a susține comunitățile vulnerabile.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts