Noutăți

Solidaritate în Italia: Comunitatea se mobilizează pentru a-l găsi pe Cristian Molnar

Solidaritate în Italia: Comunitatea se mobilizează pentru a-l găsi pe Cristian Molnar

“Credem cu tărie că Cristian este în viață și….” Ce se întâmplă în Italia, după viitura care a impresionat o lume întreagă. Ce fac italienii pentru românul Cristian Molnar

În Italia, comunitatea locală se adună într-un val de solidaritate pentru a-l găsi pe Cristian Molnar, un tânăr român care a dispărut în urma viiturilor de pe râul Natisone la sfârșitul lunii mai. Cristian se afla cu două prietene, Bianca și Patrizia, în momentul dispariției. Deși căutările oficiale nu au avut succes până acum, locuitorii din zonă au decis să nu mai aștepte și să acționeze pe cont propriu.

Mobilizare pe rețelele de socializare

Dezamăgiți de lipsa rezultatelor din partea autorităților, oamenii au folosit rețelele de socializare pentru a organiza echipe de căutare voluntare. Solidaritatea și dorința de a ajuta i-au motivat pe mulți să participe, considerând că orice efort suplimentar poate fi crucial în găsirea lui Cristian.

Apelul Primarului

Primarul din Premariacco, Michele De Sabata, și-a exprimat îngrijorarea față de aceste inițiative independente. El a făcut un apel public către cetățeni să evite astfel de acțiuni organizate pe cont propriu, subliniind riscurile implicate:

“Bună seara, văd pe rețelele de socializare că vă organizați pentru a-l căuta singuri pe Cristian. Vă rog să renunțați la această inițiativă, că dacă intenția, una nobilă, este de a ajuta, efectul va fi acela de a întârzia sau opri salvarea. Simpla trecere a elicopterului prin vegetație ar putea să vă facă foarte mult rău și, în orice caz, prezența unor persoane din afara salvării este interzisă.

Vă rog să nu faceți acest lucru, pentru că ar putea să pună personalul în pericol și să îngreuneze operațiunile de salvare. Se riscă oameni pregătiți, noi nu suntem în măsură să intrăm în defileu. Vă rog să vă îndepărtați de Premaricco și până la Orsaria, să nu pierdem timp prețios, pentru că vremea se va înrăutăți. Vă mulțumim„

Eforturile oficiale de căutare continuă

În ciuda apelului primarului, eforturile oficiale de căutare continuă intens. Aproximativ 80 de persoane, inclusiv voluntari ai protecției civile și pompieri, sunt implicate în operațiunile de pe râul Natisone. Echipele de salvare folosesc scafandri, echipamente specializate și un elicopter pentru a explora zona afectată.

Familia lui Cristian Molnar a cerut autorităților italiene să intensifice eforturile de căutare, exprimându-și convingerea că tânărul este încă în viață:

“Credem cu tărie că Cristian este în viață și cerem să nu fie abandonate căutările. Vrem ca toate resursele disponibile să fie mobilizate pentru a-l găsi”, a declarat un membru al familiei.

Solidaritatea comunității și provocările căutărilor

Inițiativele de pe rețelele de socializare reflectă dorința puternică a comunității de a se implica și de a ajuta în aceste momente dificile. Cu toate acestea, provocările sunt semnificative. Zona este dificil accesibilă și periculoasă, iar condițiile meteorologice schimbătoare complică și mai mult operațiunile de căutare.

Primarul Michele De Sabata a subliniat importanța ca operațiunile să fie coordonate de profesioniști pentru a evita eventualele accidente sau întârzieri:

“Înțeleg dorința de a ajuta, dar trebuie să acționăm cu prudență și coordonare. Este esențial ca operațiunile de salvare să nu fie perturbate de acțiuni nesigure. Vă rog să aveți încredere în echipele de salvare și să respectați indicațiile acestora”.

În concluzie, mobilizarea impresionantă a comunității pentru a-l găsi pe Cristian Molnar demonstrează puterea solidarității în fața tragediei. Speranța că Cristian va fi găsit în viață rămâne vie, iar eforturile de căutare continuă neabătut.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts