Noutăți

Sofia Vicoveanca: O Viață în Umbra Războiului și Devotamentul Spre Credință și Muzică

Sofia Vicoveanca: O Viață în Umbra Războiului și Devotamentul Spre Credință și Muzică

Sofia Vicoveanca, o prezență emblematică și adorată în peisajul muzicii populare românești, traversează o perioadă profund tulburătoare. La venerabila vârstă de 81 de ani, artista resimte intens ororile războiului, un ecou dureros care îi zguduie sufletul.

Cunoscută pentru autenticitatea, generozitatea și deschiderea care au îmbogățit întreaga ei carieră, Sofia Vicoveanca a fost mereu alături de publicul său, împărtășind fără rezerve experiențe personale. Recent, ea a vorbit deschis despre cum războiul actual îi frământă sufletul.

Originile artistei sunt marcate de o copilărie dificilă, petrecută fără prezența tatălui său, prizonier de război. Această absență i-a lăsat o rană adâncă, iar acum, văzând Ucraina, țara natală a mamei sale, asuprită de război, resimte o durere acută și o neliniște constantă.

Sofia Vicoveanca împărtășește cu o sinceritate copleșitoare impactul pe care îl are asupra ei suferința copiilor ucraineni. “Am slăbit 4 kilograme doar uitându-mă la televizor, văzând chinul copiilor ucraineni. Vor fi marcați pe viață. Am trecut prin foamete, cea de după război”, mărturisește ea cu tristețe.

De mică, a fost înrădăcinată în credința ortodoxă, având o legătură puternică cu Dumnezeu, marcându-și existența prin rugăciune și post. Totuși, în prezent, nu reușește să frecventeze biserica atât de des pe cât și-ar dori, din cauza atenției excesive pe care i-o acordă admiratorii.

Artista explică dificultățile de a menține un spațiu sacru în fața fanilor insistenți. “Acum, nu prea mă mai duc la biserică. Mai vine unul, altul, la mine. «Hai să facem un selfie, lângă icoane! Că nu ne vede». Nu fac poze și mă feresc, iar unii cred că sunt fudulă, cu nasul la streașină. Cum să faci selfie în biserică?!”, exprimă ea.

Prin toate aceste provocări, Sofia Vicoveanca rămâne un etalon de reziliență și pasiune pentru folclorul românesc. Cariera impresionantă și dragostea necondiționată a publicului său sunt surse de alinare și mândrie pentru această artistă de neegalat.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts