Religie

Minunile Sfintei Parascheva – Vindecări și Credință la Catedrala Mitropolitană Iași

Minunile Sfintei Parascheva – Vindecări și Credință la Catedrala Mitropolitană Iași

Inima spirituală a Iașiului pulsează puternic în fiecare an pe 14 octombrie, când pelerini din toate colțurile țării se adună la Catedrala Mitropolitană. Aici, moaștele Sfintei Parascheva, păstrate cu sfințenie, atrag credincioși în căutarea de alinare și speranță. Povestea Sfintei, datând din secolul XI, continuă să inspire și să aducă minuni.

Un astfel de moment de grație s-a petrecut în 1950, când o tânără studentă, diagnosticață cu leucemie, a găsit vindecarea după două luni de rugăciuni la racla sfintei. Acesta nu este un caz singular. De-a lungul timpului, numeroase persoane au raportat minuni atribuite intervenției Sfintei Parascheva. De la o mamă din Roman care, urmând sfatul primit în vis, a ales să-și păstreze copilul, până la un bărbat care s-a vindecat de o afecțiune gravă după ce și-a atins fața cu o batistă care a atins moaștele sfintei.

Sfânta Parascheva nu este doar un simbol al credinței, ci și o figură emblematică pentru poporul român. Născută pe țărmul Mării Marmara, în Epivata, Parascheva a devenit ocrotitoarea Moldovei, aducându-și contribuția spirituală în inima acestei regiuni. Moaștele sale, ajunse la Iași în 1641 datorită eforturilor Domnitorului Vasile Lupu, sunt un izvor de însănătoșire sufletească și trupească pentru mulți credincioși.

Astfel, Sfânta Parascheva continuă să fie un far luminos pentru cei aflați în căutarea speranței, vindecării și liniștii spirituale, rămânând un stâlp important în istoria și cultura românească.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts