Noutăți

Salvare Neconvențională în Sectorul 6: Cum a Fost Prevenită o Tragedie Prin Comanda Unei Pizza

Salvare Neconvențională în Sectorul 6: Cum a Fost Prevenită o Tragedie Prin Comanda Unei Pizza

Într-o dimineață obișnuită din Sectorul 6 al Capitalei, o situație de urgență neobișnuită a ilustrat cum ingeniozitatea și o prezență de spirit remarcabilă pot transforma un apel aparent banal la 112 într-o misiune de salvare captivantă. Povestea începe cu un cetățean care, găsindu-se într-o situație periculoasă ca pasager într-o mașină condusă de o persoană sub influența alcoolului, a ales o metodă neconvențională de a cere ajutor: solicitând o pizza prin apelul său la serviciul de urgență.

Răspunsul ingenios al operatorului 112, care a intrat în jocul apelantului, a permis o comunicare codificată ce a inclus detalii subtile, precum „sosul dulce” pentru a descrie comportamentul agresiv al șoferului. Această conversație codificată a facilitat localizarea rapidă a vehiculului de către autorități, fără a pune în pericol viața apelantului.

Intervenția promptă a forțelor de ordine a evitat ce ar fi putut deveni o tragedie. La oprirea vehiculului, șoferul a fost testat și găsit cu alcoolemie peste limita legală, iar situația s-a agravat când s-a descoperit că acesta avea și permisul suspendat și era sub supraveghere pentru alte infracțiuni.

Această poveste, ce pare desprinsă dintr-un film, evidențiază nu doar creativitatea și adaptabilitatea celor implicați în gestionarea situațiilor de urgență, dar și importanța colaborării între cetățeni și autorități. Metoda neobișnuită de a solicita ajutor, prin „comanda de pizza”, subliniază o formă de comunicare discretă ce poate salva vieți în momente critice.

Dialogul dintre pasager și autorități

„O comandă de „pizza” i-a salvat viața!
Ora 6 dimineața, un bărbat sună la 112, anunță că este pasager într-o mașină, iar șoferul se află sub influența alcoolului, după care închide. Colegii noștri nu știau nimic mai mult, dar nici nu puteau să rămână indiferenți, așa că l-au sunat înapoi:
– 112… ce urgență aveți?
– Aș vrea să comand o pizza!
– Ați sunat la Poliția Capitalei!
– Da, da! Știu!
Într-o fracțiune de secundă, colega noastră și-a dat seama despre ce este vorba.
– … Faceți referire, cumva, la cazul mediatizat de colegii noștri de la „Oamenii legii”? Vreți să ne spuneți că sunteți în pericol?
– Da, da!
Aici a început cu adevărat misiunea de salvare. Cu un apelant care nu putea să vorbească clar și cu un șofer care a decis că poate să facă ce și cum vrea. Fiecare secundă în care bărbatul, aflat sub influența alcoolului, se afla la volan putea să ducă la o tragedie. Colega noastră știa asta, dar nu voia nici să-i pună în pericol viața bărbatului care a sunat la 112. Era clar că amandoi știau secvența din serialul „Oamenii legii”.
– Nu plecați cu mașina, rămâneți acolo și vă aducem noi pizza.
– Nu vrea să rămânem.
– Unde mergeți? Avem nevoie de adresă pentru pizza. Unde livrăm?
– … Sectorul 6.
– Domnul cu care sunteți este agresiv?
– Da. Cu sos dulce!
– Pentru câte persoane să fie pizza? Sunteți mai mulți în masina?
– Pentru două persoane! Ajungem imediat la destinație.
– Ajunge și comanda dumneavoastră. Stați liniștit. A plecat spre dumneavoastră.
Mai multe echipaje de polițiști au răspuns apelului și au pornit în căutarea autoturismului. În câteva minute, un echipaj de la Secția 25 Poliție avea să fie față în față cu șoferul care a decis să se urce la volan, chiar dacă a consumat băuturi alcoolice. Colegii noștri l-au testat și i-au verificat actele.
Avea o alcoolemie de 0,28 mg/litru alcool pur în aerul expirat, iar actele…. nu le avea pe toate. Permisul de conducere era suspendat, dar se pare că nu este un aspect de care șoferul nostru vrea să țină cont.
A fost condus la Secția de poliție la prima oră a dimineții. Un drum pe care, bărbatul îl cunoaște destul de bine. De câteva luni, merge să semneze controlul judiciar. E drept, într-o altă cauză!
Acum este cercetat și pentru că a condus fără a deține permis de conducere.
#PolițiaCapitalei”, se arată pe pagina oficială de socializare a Poliției Capitalei.

În încheiere, acest episod reamintește tuturor consecințele grave ale conducerii sub influența alcoolului și fără permis. Mai mult, subliniază cum solidaritatea, ingeniozitatea și profesionalismul pot face diferența între viață și moarte. Este un testament al spiritului uman și al dedicației #PolițiaCapitalei de a proteja comunitatea, transformând o situație periculoasă într-un final fericit.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts