Religie

Rugăciunea de Miercuri: Post, Rugăciuni și Superstiții pentru O Zi Binecuvântată

Rugăciunea de Miercuri: Post, Rugăciuni și Superstiții pentru O Zi Binecuvântată

În fiecare miercuri, ziua începe cu o rugăciune specială care are scopul de a aduce sănătate, prosperitate și armonie în familie. Această tradiție reprezintă un simbol al încrederii și forței pentru un nou început. În credința ortodoxă, miercurea este, de asemenea, o zi de post, în care se consumă exclusiv alimente vegetale. Acest obicei de postire are legătură cu trădarea lui Iisus Hristos de către Iuda, care l-a vândut pentru treizeci de arginți.

Rugăciunea specifică zilei de miercuri se recomandă a fi citită, dacă este posibil, la începutul zilei, ideal în timp ce se aprinde o lumânare. În această zi, credincioșii se abțin de la consumul de dulciuri, iar unii dintre ei țin chiar post negru până la prânz.

Doamne Atotputernice și Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peșteră și ai fost vândut cu treizeci de arginți de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoșii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primește, Doamne, această mică a mea rugăciune și umilită a mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat și mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranța și cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura și de mine acum, ca să mă mântuiești de chinurile cele de veci și să mă învrednicești Împărăției Tale.

Nu Te depărta de la mine, Doamne, și ajută-mi ca în toate să fac voia Ta și să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioși în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ți spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi și eu din gura Ta cea dulce: „Iertate să-ți fie păcatele…” Amin.

Există, de asemenea, anumite tradiții și superstiții asociate cu ziua de miercuri. Se consideră că postirea în această zi aduce respect și onoare. De asemenea, este considerată o zi favorabilă pentru a începe călătorii, în credința că acestea vor fi fructuoase și vei reveni acasă cu bucurie. În plus, se spune că purtarea hainelor de culori galbene, albastre sau mov în ziua de miercuri aduce noroc.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts