Noutăți

Prognoza Meteo pentru Sărbătorile de Iarnă 2023-2024

Prognoza Meteo pentru Sărbătorile de Iarnă 2023-2024

Pe măsură ce se apropie sărbătorile de Crăciun 2023 și Anul Nou 2024, cu toții ne întrebăm: ne va încânta iarna cu un peisaj de poveste? Vom avea zapada? Conform ultimelor previziuni meteo, se conturează un tablou mixt pentru sezonul de iarnă 2023-2024.

O Iarnă Variabilă

Prognoza indică o iarnă cu caracteristici similare celor din ultimii ani, dar cu o posibilă tentă de severitate meteorologică sporită. Se așteaptă fenomene precum viscole puternice și temperaturi extrem de scăzute, afectând atât regiunile montane, cât și cele mai joase.

În cadrul evenimentului „Conferințele Focus Energetic”, Florinela Georgescu, Directorul Prognozelor Meteorologice la Administrația Națională de Meteorologie, a subliniat această posibilă variație. Deși iernile trecute au fost blânde, nu este exclusă apariția unor episoade de vreme severă cu viscol și ger, posibil însoțite de ninsori abundente.

Temperaturi și Precipitații

Pentru decembrie, se preconizează o ușoară creștere a temperaturilor, dar cu ample posibilități de variație. Istoricul climatic al României a înregistrat atât zile neobișnuit de calde, cu temperaturi de până la 20 de grade Celsius, cât și perioade de ger sever, cu temperaturi coborâte până la minus 30 de grade Celsius.

În ceea ce privește precipitațiile, decembrie se așteaptă să fie în limite normale, cu șanse de precipitații solide, mai ales dacă temperaturile scad. Acest lucru crește probabilitatea apariției zăpezii, în special în zonele montane.

Zăpadă de Sărbători?

Previziunile indică posibilitatea unor ninsori sporadice în perioada Crăciunului, între 19 și 24 decembrie, și de asemenea în timpul Revelionului. Totuși, caracterul variabil al iernii românești lasă loc pentru surprize meteorologice, incluzând perioade aspre de vreme cu viscol și temperaturi foarte scăzute.

În concluzie, iarna 2023-2024 se anunță a fi una de tranziție, cu momente blânde, dar și cu potențiale episoade de vreme extremă. Așadar, pregătiți-vă pentru surprizele iernii, fie că vor aduce zăpadă abundentă, fie doar frig și vânt.

 

More Similar Posts

Most Viewed Posts