Generale

Povestea lui Carlo Cani: Cum a Ieșit la Pensie după Zeci de Ani de Concediu Medical

Povestea lui Carlo Cani: Cum a Ieșit la Pensie după Zeci de Ani de Concediu Medical

Povestea lui Carlo Cani a făcut valuri în Italia, când s-a aflat că a reușit să iasă la pensie la vârsta de 60 de ani, după ce a stat în concediu medical timp de 26 de ani. Angajat în 1980 pentru a lucra în subteran la o companie minieră din Sardinia, Carlo nu a muncit nici măcar o zi.

De fiecare dată, invoca probleme de sănătate, de la afecțiuni oculare cauzate de praful de cărbuni, până la amnezie, hemoroizi, claustrofobie și diverse infecții. Lista problemelor sale părea nesfârșită.

Cu ajutorul medicilor, Carlo și-a atins scopul de a nu lucra niciodată în mină. El a recunoscut că prefera să stea acasă și să asculte jazz. „Am ajuns la vârsta pensionării fără să muncesc cine știe ce. Am urât să muncesc în subteran. Din prima clipă am înțeles că viața printre cărbuni nu este pentru mine”, a mărturisit el pentru La Stampa.

Carlo a explicat cum se rănea intenționat pentru a justifica absența de la muncă. „Așa că am inventat tot ce mi-a venit în minte, mă loveam intenționat la deget pentru că nu puteam să lucrez cu el umflat. Cu alte ocazii îmi frecam ochii cu praf de cărbune.”

Italienii au fost profund revoltați de povestea lui Carlo, mai ales în contextul unei rate de șomaj de aproape 50% în Italia. Aceștia consideră nedrept ca el să beneficieze de o pensie completă fără a fi muncit vreodată în subteran.

Un alt caz similar este cel al unui medic din Sicilia, care a lucrat doar 15 zile într-o perioadă de nouă ani și totuși a primit pensie. Astfel de situații ridică semne de întrebare cu privire la sistemul de pensii și la etica profesională în anumite sectoare.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts