Noutăți

Planuri de înmormântare pentru Regele Charles III sub Operațiunea „Menai Bridge”

Planuri de înmormântare pentru Regele Charles III sub Operațiunea "Menai Bridge"

În ciuda luptei cu o formă severă de cancer, monarhia britanică a pregătit deja detaliile înmormântării Regelui Charles III, sub denumirea de cod „Menai Bridge”. Aceasta urmează tradiția britanică de a numi fiecare înmormântare regală după un pod important, similar cu „Operațiunea Podul Londrei” pentru Regina Elisabeta și „Operațiunea Podul Forth” pentru Prințul Philip.

Diagnosticați cu un cancer avansat la doar 18 luni după ce a urcat pe tron, starea Regelui Charles este descrisă ca fiind mult mai gravă decât se prezintă oficial. „Regele Charles este mult mai bolnav decât lasă Palatul să se înțeleagă! Situația este disperată, cancerul îl mănâncă de viu, este foarte fragil”, conform unei surse apropiate de Palat citate de In Touch. Doctorii estimează că suveranului britanic i-ar mai rămâne cel mult doi ani de viață.

Detaliile „Operațiunea Menai Bridge” includ transferul trupului neînsuflețit al Regelui din sala tronului de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, unde va fi expus înainte de înmormântarea oficială, ce va avea loc nouă zile mai târziu. Se prevede că Regele Charles va fi înmormântat în cripta regală de la Castelul Windsor.

În ciuda stării sale de sănătate, Regele Charles a făcut eforturi să apară în public în timpul sărbătoririi Paștelui protestant, în ultimul weekend al lunii martie, într-un gest de a menține tradițiile și a arăta continuitatea monarhiei britanice.

„Este un lucru destul de obișnuit în rândul membrilor regali, sunt obișnuiți să-și planifice înmormântarea și să-și exprime doleanțele cu privire la procesiune”, explică un apropiat al familiei regale, subliniind seriozitatea situației în care se află Regele.

Pe fondul acestei crize regale, monarhia și poporul britanic se pregătesc să ofere suveranului toată onoarea și respectul cuvenit unui monarh la momentul trecerii sale, păstrând tradițiile și solemnitatea care caracterizează evenimentele regale britanice.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts