Noutăți

Pensia vine mai devreme în luna mai: Ce trebuie să știi despre modificările de program ale Poștei Române

Pensia vine mai devreme în luna mai: Ce trebuie să știi despre modificările de program ale Poștei Române

Cu apropierea sărbătorilor Pascale, mulți pensionari se așteaptă să-și primească pensiile înainte de această perioadă festivă. Cu toate acestea, există unele provocări care ar putea întârzia plata pensiilor pentru unii beneficiari.

Premierul Marcel Ciolacu a intervenit în această problemă, solicitând ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, să ia măsuri pentru a asigura că toți pensionarii își vor primi pensiile înainte de Paște. „O rog pe doamna ministru să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenții, și cu Poșta Română, astfel încât toți pensionarii să-și primească pensiile înainte de sărbătorile pascale”, a declarat premierul Ciolacu.

În contextul acestor solicitări, Poșta Română a anunțat modificări în programul său pentru perioada 1 – 6 mai 2024. În ziua de 1 Mai, de Ziua Muncii, toate subunitățile poștale din mediul rural și urban vor fi închise. În schimb, în ziua de 2 mai, ele vor funcționa conform programului normal. De asemenea, în perioada 3 mai (Vinerea Mare) – 6 mai (a doua zi de Paște), toate subunitățile poștale vor fi închise. Abia începând cu data de 7 mai, acestea își vor relua programul obișnuit.

Marcel Ciolacu a subliniat importanța asigurării faptului că toți pensionarii își vor primi banii înainte de sărbători. Cu toate acestea, reprezentanții Poștei au menționat că programul anunțat este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, care declară Vinerea Mare, precum și prima și a doua zi de Paști, zile de sărbătoare legală, nelucrătoare.

Astfel, este esențial ca toți pensionarii să fie informați cu privire la aceste modificări de program și să își planifice corespunzător primirea pensiilor în această perioadă. Sperăm ca eforturile autorităților să asigure că aceștia vor avea acces la resursele lor financiare în timp util, înainte de sărbătorile Pascale.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts