Religie

Papa Francisc se confruntă cu probleme de sănătate și își suspendă activitățile

Papa Francisc se confruntă cu probleme de sănătate și își suspendă activitățile

Recent, Papa Francisc a decis să își suspende activitățile pentru a se supune unei consultații medicale, conform informațiilor furnizate de biroul de presă al Vaticanului. Consultația medicală a avut loc la unitățile medicale ale Vaticanului, unde medicii l-au evaluat pe suveranul pontif în vârstă de 85 de ani, care suferă de sciatică la piciorul drept. Această afecțiune l-a determinat pe Papa să citească majoritatea discursului său de Paște din duminica Paștelui stând pe un scaun, pe balconul bazilicii Sfântul Petru. În ziua precedentă, Papa a participat la slujba Vigiliei Pascale, fără să oficieze, și a stat așezat pe scaun pe tot parcursul ceremoniei.

În contextul sărbătorii Sfântului Gheorghe, care coincide cu onomastica suveranului pontif, se așteaptă ca Papa Francisc să își limiteze activitățile, oferindu-i astfel mai mult timp pentru odihnă înainte de slujba de duminică.

În plus, Papa Francisc a menționat că întâlnirea planificată cu patriarhul ortodox rus Kirill la Ierusalim în luna iunie a fost amânată. Într-un interviu pentru ziarul argentinian La Nacion, Papa a explicat: „planurile de întâlnire au fost ‘suspendate’ deoarece diplomații de la Vatican au sfătuit că o astfel de întâlnire ‘ar putea crea multă confuzie în acest moment’”.

În timpul mesajului său de Paște Ortodox, rostit în Piața Sfântul Petru, Papa Francisc a făcut referire la situația din Ucraina, unde conflictul a izbucnit acum două luni. „În loc să se oprească, războiul s-a înrăutățit. Este trist că în aceste zile cele mai sfinte și mai solemne pentru creștini auzim mai mult zgomotul ucigaș al armelor decât cel al clopotelor care anunță Învierea… Reînnoiesc apelul pentru un armistițiu de Paște, cel mai mic semn tangibil al unei voințe de pace. Opriți atacurile pentru a ușura suferința oamenilor epuizați”, a declarat Papa Francisc.

Papa Francisc continuă să fie o voce puternică pentru pace și sănătate, chiar și în timp ce se confruntă cu provocările personale ale sănătății sale.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts