Generale

O Poveste Tulburătoare de Viață: De la Colegi de Școală la Destine Opuse

O Poveste Tulburătoare de Viață: De la Colegi de Școală la Destine Opuse

O Întâlnire Neașteptată în Intersecția din București

Mihaela Moise, o tânără angajată la Ministerul Apărării Naționale, a trăit recent o experiență de neuitat, care a marcat-o profund. Într-o zi obișnuită, la o intersecție aglomerată din București, un cerșetor desculț și neîngrijit i-a apărut la geam. Spre deosebire de alți trecători, Mihaela a ales să-i ofere acestui om bani pentru o masă caldă.

O Reîntâlnire Inedită

După ce i-a dat bancnota, bărbatul i-a spus ceva ce a șocat-o: au fost colegi de școală generală și liceu. Mihaela l-a recunoscut pe Bogdan și l-a întrebat cum a ajuns în această situație disperată.

Povestea Lui Bogdan: De la Promisiune la Decădere

Bogdan i-a povestit în câteva minute viața sa plină de evenimente tragice, pe care Mihaela a simțit nevoia să o împărtășească publicului. Postarea ei a devenit virală, atrăgând atenția și comentarii, inclusiv de la mama sa, care a fost foarte exigentă în perioada copilăriei și adolescenței. Aceasta strictă educație a transformat-o pe Mihaela într-o femeie împlinită.

O Viață Marcată de Decizii Gresite

„Ieri, s-a apropiat de mine un bețiv, murdar și aspect neîngrijit, fără pantofi și cu cămașa ruptă, mi-a cerut 20 de lei, i-am dat o hârtie de 50 lei, mi-a spus: «Mulțumesc frumos, șefa! Dumnezeu să te răsplătească».”

„M-am uitat bine la el… «O, Doamne! Bogdan!, desigur că îmi amintesc, odată ne-am bătut și ai câștigat, dar altă dată m-ai apărat de un tip care urma să mă lovească! Ce s-a întâmplat cu tine?». «Trist, mi-a spus: mi s-au întâmplat de toate! Am intrat într-o gașcă, acolo alcool, țigări, femei, am lăsat borțoase trei, am furat, am bătut oameni, am fost în închisoare de șapte ori, copiii mei sunt un dezastru, nu mă vor, m-am gândit să mă sinucid de două ori şi acum cerșesc, ca să mănânc şi să beau… doar asta mi s-a întâmplat!””

Mihaela și-a lăsat capul în jos și a spus doar: „Ce trist!”. Bogdan, cu un zâmbet amar, i-a răspuns: „Am deja pentru ziua de azi, ai grijă de tine!” și a plecat clătinându-se.

Reflecții Asupra Vieții și Educației

Pe drum, Mihaela s-a întrebat de ce viețile lor au urmat direcții atât de diferite, deși au avut aceleași oportunități și condiții în copilărie. Răspunsul i-a venit imediat: diferența a făcut-o educația strictă oferită de mama ei.

Rolul Crucial al Educației Stricte

„În timp ce pe el îl lăsau să iasă pe stradă jucându-se și făcând ceea ce-i trecea prin cap, eu aveam reguli și orar, și pedepse dacă nu făceam totul la timp! În timp ce lui nu i se spunea nimic dacă nu mergea la școală, pe mine mă băteau dacă chiuleam sau dacă pur și simplu întârziam…”

„În timp ce lui i s-a permis să mănânce orice din oraș, să fumeze, să bea, să vorbească urât persoanelor în vârstă! Eu trebuia să mănânc supa de legume sau ciorba lungită din tacâmuri de pui, să beau lapte şi socată, și apă de la chiuvetă! Să fumez sau să beau? Nici măcar nu îndrăzneam să vorbesc despre acest subiect!! Să vorbesc urât sau să răspund necuviincios? O privire ce tăia, cu o un dos de palmă peste gură!”

Concluzii și Recunoștință

Mihaela, cunoscută pe Facebook ca Myha Deea, și-a încheiat postarea cu recunoștință față de mama sa și cu un îndemn puternic pentru părinți:

„Mulțumesc, mamă. Datorită că am avut cea mai rea mamă din lume, astăzi sunt eu, și nu sunt el! Astăzi îi mulțumesc Lui Dumnezeu că am avut acel părinte care m-a crescut cu dragoste și de aceea insist! «EDUCĂ COPILUL PENTRU A NU PEDEPSI ADULTUL » și asa PUTEM SCHIMBA ACEASTĂ LUME CE SE DĂRÂMĂ…”

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts