Noutăți

Nokian Tyres deschide sute de locuri de muncă în România cu salarii atractive

Nokian Tyres deschide sute de locuri de muncă în România cu salarii atractive

Nokian Tyres investește în România: Peste 500 de locuri de muncă disponibile cu salarii atractive

Într-o mutare strategică, compania finlandeză Nokian Tyres a decis să își relocheze producția din Rusia în România, aducând astfel o nouă fabrică în Bihor. Această investiție masivă, estimată la peste 650 de milioane de euro, va crea peste 500 de locuri de muncă pentru români, cu salarii de la 5800 de lei net pe lună.

Nokian Tyres, recunoscută la nivel internațional pentru producția de anvelope auto, și-a extins operațiunile pentru a include România, alături de punctele de lucru din Finlanda și Statele Unite. Noua fabrică din Oradea va produce anvelope pentru SUV-uri și alte vehicule de mari dimensiuni, vizând în special piețele din Europa Centrală.

Colaborare și suport local

Susanna Tusa, CEO al Nokian Tyres, a subliniat importanța colaborării cu autoritățile române în realizarea acestei investiții. „Colaborarea cu ministrul Muncii și Inspectoratul General de Stat pentru Inspecția Muncii a fost crucială în procesul realizării acestei investiții,” a declarat Tusa. Pentru a susține proiectul, compania a solicitat un ajutor financiar de 99 de milioane de euro de la statul român, asigurând astfel un mediu favorabil pentru menținerea pe termen lung a acestei investiții.

Salarii competitive

Salariile oferite de Nokian Tyres sunt semnificativ mai mari decât media regională, estimările indicând un salariu net lunar de peste 5800 de lei. Acest nivel salarial este aproape dublu față de media existentă în regiune, ceea ce face ca aceste locuri de muncă să fie extrem de atractive pentru forța de muncă locală.

Decizie bazată pe o analiză amănunțită

Înainte de a alege locația din Oradea, Nokian Tyres a analizat peste 40 de amplasamente diferite, luând în considerare factori precum disponibilitatea forței de muncă, infrastructura logistică, sursele de energie verde și accesul la calea ferată. Päivi Antola, șeful Departamentului de relații cu investitorii din cadrul Nokian Tyres, a subliniat dificultatea procesului de selecție, menționând că decizia finală a fost luată după o analiză temeinică.

Această investiție nu doar că va crea noi oportunități de muncă pentru români, dar va avea și un impact semnificativ asupra economiei locale, aducând beneficii pe termen lung atât pentru companie, cât și pentru comunitatea din Bihor.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts