Noutăți

Nea Costică, cel mai cinstit taximetrist, şi-a primit recompensa după ce a returnat unui client geanta cu 40.000 de euro

Nea Costică, cel mai cinstit taximetrist, şi-a primit recompensa după ce a returnat unui client geanta cu 40.000 de euro

În orașul Botoșani, o întâmplare remarcabilă a adus în lumina reflectoarelor un exemplu de cinste și integritate. Constantin Ionescu, cunoscut afectuos drept Nea Costică, un taximetrist de 63 de ani, a devenit eroul zilei prin gestul său extraordinar de a returna unui pasager o geantă plină cu nu mai puțin de 40.000 de euro, uitată în taxiul său.

Într-o zi de vară, un bătrân de 80 de ani a urcat în taxiul condus de Nea Costică, având la el o sacoșă de rafie. La destinație, bătrânul a părăsit mașina, uitând sacoșa în vehicul. Observând greșeala, Nea Costică a încercat să găsească proprietarul sacoșei, efectuând mai multe curse în zonă și contactând dispeceratul firmei sale de taxi. Povestea reîntâlnirii lor și a momentului emoționant al restituirii sumei de bani este o dovadă a caracterului nobil al taximetristului.

„Ce să păstrez dacă nu e al meu lucrul? Eu mai mult pierd, mai merg și eu la Biserică, și soția merge, suntem totuși… nu se opresc lucrurile. Dacă ai oprit azi un lucru, mâine pierzi mai mult”, a mărturisit Constantin Ionescu, subliniind principiile sale de viață.

Într-un gest de apreciere pentru onestitatea și altruismul demonstrat, FC Botoșani, echipa de fotbal locală, a decis să-l onoreze pe Nea Costică. Conducerea echipei i-a înmânat un tricou al clubului semnat de toți jucătorii și un abonament pentru meciurile din sezonul curent. Acest gest simbolizează recunoașterea și valorificarea acțiunilor cetățenilor care contribuie la îmbunătățirea comunității.

“Atunci când ne dorim o societate prosperă, trebuie să încercăm să o îmbunătăţim fiecare dintre noi, în mod individual. Aceasta este lecţia pe care ne-a oferit-o Constantin Ionescu, un taximetrist din Botoşani care, în mod altruist, a returnat clientului său o sumă importantă de bani, pe care acesta o uitase în maşina sa. Şi, pentru că FC Botoşani susţine oamenii de valoare ai comunităţii, l-am invitat pe domnul Constantin Ionescu la partida de sâmbătă, împotriva celor de la Oţelul Galaţi, oferindu-i un tricou semnat de către jucătorii echipei noastre, dar şi un abonament pentru meciurile de pe teren propriu din acest sezon. Domnule Constantin, vă suntem recunoscători pentru lecţia de empatie şi spirit civic acordată! Ne dorim ca fiecare dintre noi să acţioneze întocmai, pentru a putea consolida o comunitate armonioasă!”, a transmis FC Botoșani prin intermediul unei postări pe Facebook.

Povestea lui Nea Costică reprezintă un veritabil exemplu de moralitate și dedicare față de binele comunității, amintindu-ne că, într-o lume adesea cuprinsă de individualism, gesturile de altruism și integritate au puterea de a inspira și mobiliza.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts