Generale

Ce Pensie Primește Nadia Comăneci

Ce Pensie Primește Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, o legendă a gimnasticii mondiale, cunoscută pentru performanțele sale remarcabile la Jocurile Olimpice din 1976 și 1980, primește o pensie lunară de 13.149 lei din partea României. Această sumă reflectă recunoașterea contribuției sale la sport, Nadia având în palmares nu mai puțin de 9 medalii olimpice.

Deși este considerată una dintre cele mai mari gimnaste din toate timpurile, pensia ei nu este cea mai mare printre sportivii români. Veronica Cochelea, o altă sportivă de excepție, cu performanțe notabile în atletism la mai multe ediții ale Jocurilor Olimpice, primește o pensie mai mare, în valoare de 15.080 lei pe lună.

Nadia Comăneci a rămas în istorie pentru realizările sale impresionante: cinci medalii de aur la doar două ediții ale Jocurilor Olimpice. La Montreal, ea a făcut istorie, devenind prima gimnastă care a obținut nota 10 perfectă.

Veronica Cochelea, pe de altă parte, și-a reprezentat țara la Jocurile Olimpice de la Seul (1988), Barcelona (1992), Atlanta (1996) și Sydney (2000), câștigând în total șase medalii, dintre care două de aur, trei de argint și una de bronz. Aceste realizări au contribuit semnificativ la pensia ei actuală, care depășește cu puțin pe cea a Nadiei Comăneci.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts