Noutăți

Motivul pentru care alocatiile si pensiile pot intarzia

Motivul pentru care alocatiile si pensiile pot intarzia

În pragul sărbătorilor de iarnă, există o posibila problema asupra stabilității financiare a vârstnicilor și tinerilor din România, din cauza posibilelor întârzieri în distribuirea pensiilor și alocațiilor. Această situație tensionată se dezvoltă în Decembrie, o lună în care multe familii se pregătesc pentru celebrarea sărbătorilor.

O situație îngrijorătoare: Potențiala întârziere a pensiilor și alocațiilor în preajma sărbătorilor

O criză se profilează la orizont, având potențialul de a afecta milioane de cetățeni români. Aceasta se datorează grevei declanșate de angajații de la Casele teritoriale de pensii. Greva a dus la închiderea tuturor ghișeelor, iar sindicatele sunt hotărâte să nu reia lucrul până când cererile lor nu sunt îndeplinite. Printre principalele revendicări se numără salariile reduse și condițiile inadecvate de lucru.

Această criză ar putea avea efecte devastatoare. Dacă autoritățile nu reușesc să găsească soluții rapide, consecințele se vor răsfrânge asupra a milioane de români chiar în perioada sărbătorilor. Angajații din județele Bihor și Timiș reprezintă doar o parte din cei care au suspendat activitatea.

Protestele se extind și la alte instituții, inclusiv Direcțiile de Sănătate Publică și Inspectoratele de Muncă. În plus, deficitul de personal este o problemă majoră, exemplificată de situația din București și Ilfov, unde angajații sunt forțați să lucreze ore suplimentare fără remunerare adecvată.

Funcționarii publici din mai multe județe, printre care Mureș, Timiș, Bihor, Arad, Vaslui și Buzău, solicită majorări salariale, nemulțumiți de stagnarea salariilor timp de șapte ani.

Conform declarațiilor lui Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, transferurile de fonduri către Poșta Română și alte bănci au fost programate să înceapă pe 20 noiembrie. Teoretic, pensiile ar trebui distribuite între 1 și 15 ale fiecărei luni.

„Avem banii de pensii. Am auzit zvonuri în piață că avem probleme cu banii, ceea ce nu este deloc adevărat. Poate unele ministere au, dar nu și Casa Națională de Pensii Publice. Lumea trebuie să știe că există bani și că vor primi pensiile la timp înainte de sărbători, așa cum le-au primit și înainte de Paști, de Revelion, de Sfântul Dumitru sau mai știu eu când. Nu se pune problema să ajungem în imposibilitatea de a le mai plăti”, a afirmat Baciu, citat de click.ro.

More Similar Posts

Most Viewed Posts