Generale

Mircea Diaconu: Viața la țară și păstrarea tradițiilor familiale

Mircea Diaconu: Viața la țară și păstrarea tradițiilor familiale

Mircea Diaconu și Viața la Țară: Redescoperind Rădăcinile

Mircea Diaconu, cunoscut pentru cariera sa diversificată, a ales să se întoarcă la originile sale rurale. Acest pas înapoi la rădăcini îl găsește împreună cu fratele său, îngrijind moștenirea lăsată de părinți.

„Primăvara o luăm de la capăt și noi, și plantele, și animalele, însă mereu am avut o frenezie a primăverii,” mărturisește Diaconu.

El își aduce aminte cum, încă din copilărie, anticipa sosirea primăverii prin schimbările subtile ale naturii.

Mircea își amintește cu nostalgie de întrebarea unui tânăr din sat, care l-a întrebat dacă s-a mutat recent la țară. Răspunsul său, „Măi băiatule, eu nu am plecat niciodată de aici,” reflectă legătura profundă cu locul natal.

Gospodăria moștenită de la părinți continuă să fie un punct central în viața lui Diaconu. Păstrând tradițiile și obiectele cu valoare sentimentală, el și fratele său mențin vie amintirea părinților lor.

„Avem găini, așteptăm să fete vaca acum,” spune Diaconu, descriind rutina vieții la țară.

Diaconu împărtășește entuziasmul său pentru activitățile de primăvară, de la plantat nuci până la lucrările agricole, toate acestea contribuind la o senzație de revitalizare.

În articol, este menționat și Florin Piersic, care își aduce aminte de prima întâlnire cu Diaconu, descriindu-l ca fiind „destul de ciufut.”

Casa lui Diaconu este plină de istorie, fiecare colț având o poveste. Ușa de la intrare, de exemplu, are o vechime de 100 de ani și a fost construită de bunicii săi.

Într-un mod autentic, Mircea Diaconu se definește simplu: „Profesia mea e Diaconu.” Această afirmație subliniază cum, dincolo de multiplele sale roluri – actor, profesor, senator, europarlamentar – el rămâne profund conectat cu identitatea și rădăcinile sale.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts