Religie

Miracol și Speranță: Povestea Micuței Irene Ecaterina și a Icoanei de la Ghighiu

Miracol și Speranță: Povestea Micuței Irene Ecaterina și a Icoanei de la Ghighiu

Într-un moment de cumpănă și credință, comunitatea din România s-a unit în sprijinul preotului Mihail Bucă de la Catedrala Patriarhală, al cărui suflet este încercat de boala grea a fiicei sale, Irene Ecaterina. Diagnosticați cu o formă severă de leucemie acută mieloblastică, părinții fetei au găsit un strop de speranță într-un loc sacru: Mănăstirea Ghighiu din Prahova.

Într-un act de curaj și credință, în ciuda recomandărilor medicale, familia a ales să o ducă pe Irene la acest sanctuar. Acolo, un moment emoționant a avut loc când Stavrofora Epiharia Lungu, stareța mănăstirii, a permis micuței să atingă Icoana Maicii Domnului „Siriaca”. Acest gest a adus, se pare, o îmbunătățire neașteptată a stării de sănătate a copilei, fapt confirmat de analizele medicale ulterioare care au arătat o creștere semnificativă a neutrofilelor și trombocitelor.

Solidaritatea a continuat să se manifeste prin acțiuni generoase. Părintele arhidiacon Mihai Bucă a anunțat că va dona o sumă considerabilă – aproximativ 52.000 de euro – Institutului Clinic Fundeni, adăugând la aceasta și fondurile strânse prin diferite acțiuni caritabile, cum ar fi expoziția de tablouri „Flori pentru Irene”. În total, suma donată de familia Bucă ajunge la aproximativ 100.000 de euro.

Această generozitate a fost completată de Asociația Liga Legendelor, care a contribuit și ea cu 44.000 de euro pentru Spitalul Fundeni, în urma unor meciuri demonstrative, unde Irene-Ecaterina a fost imaginea campaniei.

Părintele Mihai Bucă și-a exprimat recunoștința și optimismul pe rețelele sociale, subliniind că lupta pentru viața Irenei continuă, dar cu sprijinul comunității, speranța rămâne vie. Acest exemplu de solidaritate și credință reprezintă o sursă de inspirație și putere nu doar pentru familia Bucă, ci pentru întreaga comunitate, demonstrând cum unitatea și compasiunea pot aduce lumină chiar și în cele mai întunecate momente.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts