Generale

Metoda „Ziarul”: Cum sunt furate telefoanele și portofelele de pe plajă

Metoda "Ziarul": Cum sunt furate telefoanele și portofelele de pe plajă

Hoții de pe litoral au găsit o nouă metodă ingenioasă de a fura bunurile turiștilor. Numită „metoda ziarul”, aceasta implică distragerea atenției victimei și sustragerea obiectelor de valoare într-un mod aparent inocent.

Cum funcționează? Dacă te afli la un bar, pe o terasă sau direct pe plajă și ai portofelul sau telefonul mobil pe masă, un fals vânzător ambulant se apropie de tine. Acesta îți oferă diverse obiecte spre vânzare sau îți solicită o informație. În timpul discuției, hoțul pune un ziar peste telefonul sau portofelul tău și dispare rapid cu tot cu obiectul respectiv după ce conversația s-a încheiat.

Polițiștii avertizează turiștii să fie extrem de vigilenți și să evite cumpărăturile de la vânzătorii ambulanți.

Aceasta nu este prima metodă ingenioasă folosită de hoții de pe plajă. Cu câțiva ani în urmă, „metoda prosopul” era foarte populară. Hoțul folosea un prosop pentru a acoperi obiectele victimei, cerându-și scuze și retrăgându-se rapid cu tot cu bunurile acoperite. Totul se desfășura atât de repede încât era aproape imposibil pentru victimă să reacționeze la timp.

Pentru a evita să devii o victimă a acestor metode, polițiștii recomandă să îți păstrezi bunurile de valoare în siguranță și să fii mereu atent la ce se întâmplă în jurul tău.

Nu lăsa ca o vacanță relaxantă să fie umbrită de un astfel de incident neplăcut!

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts