Noutăți

Medic din Satu Mare Renunță la Atenții: „Recunoașterea, Mai Presus de Orice Recompensă”

Medic din Satu Mare Renunță la Atenții: "Recunoașterea, Mai Presus de Orice Recompensă"

În inima comunității din Satu Mare, un exemplu de integritate și devotament în domeniul medical își face simțită prezența prin gesturile și cuvintele doctorului Cristian Costea. Specializat în gastroenterologie la Spitalul Județean din localitate, acest medic își dedică zilele îngrijirii pacienților, punând accent pe valoarea inestimabilă a recunoștinței sincere, în locul oricăror recompense materiale.

Doctor Costea, cunoscut pentru abilitățile sale remarcabile și pentru inovațiile aduse în tratamente, a devenit recent subiectul discuțiilor în urma unei intervenții medicale de pionierat. Acest succes nu doar că i-a consolidat reputația printre colegii de breaslă, dar a și atras aprecierile comunității, mulți pacienți dorind să-și exprime gratitudinea prin diverse „atenții”.

Cu toate acestea, medicul a ales să transmită un mesaj clar și profund pacienților săi: respectul și mulțumirea sunt singurele „daruri” pe care dorește să le primească. Prin această atitudine, doctor Costea nu numai că reafirmă principiile etice ale profesiei medicale, dar subliniază și convingerea că recompensele adevărate vin dintr-o sursă mai înaltă, credința sa fiind o parte integrantă din modul în care își vede rolul în societate.

”Pe aceasta cale mă alătur inițiativei recente a unor colegi și VĂ ROG, NU mă mai jigniti oferindu-mi orice fel de bun de la bani la ciocolata, carne, oua, tuica (si aveti imaginatie bogata) dupa ce v-am vazut pe dumneavoastra ca pacient sau pe cineva din familia dumneavoastra, indiferent unde in sistemtul de stat sau privat! Dupa cum bine stiti tratamentul si investigatiile in Spitalul de stat sunt GRATUITE si in sistemul privat le platiti la adevarata lor valoare de cele mai multe ori, deci nu ii nevoie sa mai fiti si “atenti”!

E ANORMAL, IMORAL, AMORAL, ILEGAL, IAR LEGEA ESTE UNA PENTRU TOTI! Este mult de discutat… vina este in ambele tabere si a celor care dau si a celor care primesc… cred insa ca ne putem vindeca… ca putem ierta trecutul si construi un viitor mai bun impreuna! AM CONSTIINTA si imi fac meseria asa cum am jurat si visat… iubesc ceea ce fac, dar va rog nu ma obligati sa urlu pe coridoare, sa va dau afara, sa ma rog de voi sa va luati lucrurile acasa!

Am tot ce imi trebuie si daca nu am o sa muncesc si mai mult ca sa am ceea ce imi doresc, la fel ca voi toti! Stiu ce inseamna sa nu ai (chiar stiu!) si am inceput sa cunosc si ce inseamna sa ai!

Daca fac anumite proceduri si la Clinica privata si nu vi le pun sa le platiti nu trebuie sa va simtiti datori… spuneti un “Multumesc” si imi este suficient… Dumnezeu mi-a dat intotdeauna mai mult inapoi… El stie de ce! Mai bine insistati pentru servicii mai bune, pentru conditii mai bune atat pentru noi cat si pentru voi, pentru aparate mai performante….

Multumiti cu “Multumesc”.

TREBUIE SA SPUNETI STOP!”, a fost mesajul tânărului medic.

Într-o lume unde materialul pare să domine, gestul doctorului Costea reprezintă o rază de speranță și un reamintire că în meseriile dedicate servirii comunității, cele mai mari satisfacții nu sunt măsurabile în bunuri materiale, ci în impactul pozitiv asupra vieților celorlalți.

Prin dedicarea sa neclintită și viziunea sa altruistă, doctor Cristian Costea nu doar că își îndeplinește datoria profesională, dar devine și un model de urmat, inspirând atât pacienții, cât și pe colegii de profesie să prețuiască esența adevărată a îngrijirii medicale: compasiunea, recunoștința și umanitatea.

Tags: ,

More Similar Posts

Most Viewed Posts