Generale

Guvernul României Propune Măsuri Stricte Împotriva Conduitei Sub Influenața Alcoolului și Drogurilor

Guvernul României Propune Măsuri Stricte Împotriva Conduitei Sub Influenața Alcoolului și Drogurilor

În urma unui incident tragic din stațiunea 2 Mai, unde un tânăr de 19 ani, afectat de șase substanțe interzise, a provocat decesul a doi oameni, Guvernul României se află în proces de revizuire a legislației rutiere. Scopul este clar: instituirea unor pedepse aspre pentru cei care se fac vinovați de conducere în stare de ebrietate sau sub influența drogurilor.

Marcel Ciolacu, unul dintre oficialii guvernamentali, a anunțat că se ia în considerare introducerea unor restricții stricte. Printre acestea, se numără suspendarea permisului de conducere pentru un deceniu pentru cei depistați conducând sub influența substanțelor interzise. Mai mult, poliția ar putea avea dreptul de a confisca vehiculul implicat în infracțiune, ca măsură de descurajare a acestor fapte periculoase.

Cătălin Predoiu, Ministrul Afacerilor Interne, merge chiar mai departe, propunând confiscarea mașinilor tuturor șoferilor prinși conducând după consumul de alcool sau droguri. De asemenea, el sugerează implementarea unor teste anti-drog pentru cei care aplică pentru obținerea sau reînnoirea permisului de conducere, precum și pentru cei care și-au pierdut permisul din cauza consumului de stupefiante.

Un alt aspect luat în considerare este extinderea perioadei înainte de a putea solicita restituirea permisului anulat din cauza consumului de alcool sau droguri. Astfel, se dorește creșterea dificultății de redobândire a permisului, ca un mijloc de a descuraja astfel de comportamente riscante.

Aceste propuneri sunt în prezent în stadiul de proiect și urmează să fie discutate și aprobate de autorități. Implementarea lor necesită modificări legislative, pentru a integra aceste măsuri în sistemul actual de sancțiuni rutiere.

În așteptarea acestor schimbări, este esențial ca șoferii să înțeleagă seriozitatea acestor fapte și să evite conducerea în stare de ebrietate sau sub influența drogurilor. Responsabilitatea pentru siguranța pe drumuri ne aparține tuturor și fiecare dintre noi are rolul său în prevenirea tragediilor provocate de comportamente iresponsabile la volan.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts