Noutăți

Grav Accident în Ungaria cu Români Implicați: Coliziune Masivă între Vehicule

Grav Accident în Ungaria cu Români Implicați: Coliziune Masivă între Vehicule

Într-o după-amiază tensionată pe autostrada M1 din Ungaria, s-a desfășurat un eveniment tragic ce a adunat privirile internaționale. Peste 40 de vehicule, printre care TIR-uri și autoturisme, au fost implicate într-un accident în lanț devastator la kilometrul 26, în direcția de ieșire din Budapesta. Incidentul, survenit posibil din cauza unei furtuni de praf, a escaladat rapid, ducând la izbucnirea unui incendiu imediat după impact.

Ministerul Afacerilor Externe din România confirmă implicarea a cel puțin trei cetățeni români printre cele 36 de persoane rănite. Starea de sănătate a unuia dintre români este considerată gravă, amplificând îngrijorarea comunității.

În urma coliziunii, autostrada a fost complet blocată în ambele direcții, complicând eforturile echipelor de salvare și provocând un trafic stagnat. Poliția a raportat că accidentul, petrecut la ora 14:25, a implicat cinci camioane și 37 de autoturisme. Din nefericire, 19 vehicule au fost cuprinse de flăcări, adâncind gravitatea scenei.

Detaliile preliminare arată că, din totalul persoanelor rănite, una se află în pericol de moarte, iar alte 13 au suferit răni grave. La locul accidentului au fost trimise zece ambulanțe și trei elicoptere de salvare pentru a gestiona situația critică.

„Pe baza primelor informații, 25-30 de persoane rănite sunt tratate în acest moment, dar acestea nu sunt încă cifre finale, mai multe vehicule au luat foc, căutările și tratamentele sunt în curs de desfășurare.

În momentul de față, ancheta răniților este încă în desfășurare, deocamdată primul feedback a fost că aproximativ jumătate dintre răniți sunt răniți grav, iar cealaltă jumătate sunt răniți ușor, la finalul intervențiilor de la fața locului voi putea comunica exact câți sunt și ce leziuni au suferit.

Având în vedere numărul mare de răniți, îi vom transporta la mai multe spitale, astfel încât, cu ajutorul elicopterelor de salvare, să-i putem plasa foarte repede pe cei grav răniți în spitale mai îndepărtate, planificarea acestui lucru are loc în paralel cu îngrijirea la fața locului în cadrul managementului nostru de salvare”, a declarat pentru Hirado Pál Győrfi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Național de Ambulanță.

Eforturile de salvare și investigații continuă pentru a oferi asistență celor afectați și pentru a clarifica circumstanțele exacte ale accidentului. Comunitatea rămâne în așteptare pentru mai multe informații și speră în recuperarea rapidă a celor răniți. Incidentul servește drept un grav reminder al importanței prudenței în condiții de drum nefavorabile.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts