Sport

Gimnastele de Aur ale României la Campionatele Europene de la Budapesta

Gimnastele de Aur ale României la Campionatele Europene de la Budapesta

Două tinere talentate, Amalia Lică și Lisa Garac, au reușit să aducă României o medalie de aur la Campionatele Europene de Gimnastică Ritmică, ediția cu numărul 40, care a început pe 22 mai la Budapesta. Această performanță este una istorică pentru gimnastica românească, fiind prima medalie de aur obținută la proba pe echipe pentru junioare.

Amalia Lică, în vârstă de 15 ani, și Lisa Garac, în vârstă de 13 ani, au acumulat un total impresionant de 125,100 puncte, depășind echipele puternice din Israel și Azerbaidjan. Acest succes a fost posibil datorită unei echipe de specialiști dedicați, printre care antrenoarele Adriana Mitroi și Alexandra Piscupescu, toate sub îndrumarea antrenorului emerit Maria Gîrbă.

Amalia Lică a strălucit în proba cu cercul, oferind un spectacol plin de energie și obținând cea mai mare notă din calificări, 32,650 puncte, ceea ce i-a asigurat locul în finale. Ea a mai adăugat în palmaresul său două medalii europene: aurul în 2022 la Tel Aviv și argintul la aceeași competiție.

Lisa Garac a impresionat la proba cu mingea, la doar 13 ani reușind să câștige medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2023, desfășurat la Cluj-Napoca, și o altă medalie de bronz la Cupa Europeană din acest an, desfășurată la Baku.

Mesajele de felicitare nu au întârziat să apară: „Ce fete talentate și muncitoare alături de o antrenoare minunată! Să fiți sănătoase!”, „Felicitări româncelor frumoase pentru tot efortul depus, sacrificiile făcute și rezultatele bine meritate! Mulțumim că ați reușit să ajungeți pe podium și să ne faceți țara și mai cunoscută!” și „Sunteți minunate și ne-ați dăruit multă bucurie! Felicitări pentru munca voastră și a antrenoarelor voastre și pentru echipa care v-a susținut să realizați această performanță!”

Competiția va continua joi, pe 23 mai, de la ora 10:00, cu întrecerea senioarelor, calificările pentru concursul all-around și finalele pe aparate. În prima grupă vor evolua Annaliese și Christina Drăgan, iar diseară, de la ora 20:55, vom avea ocazia să urmărim finalele pe aparate ale junioarelor Amalia și Lisa.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts