Noutăți

Florin Piersic suferă de septicemie: „I s-au infectat sondele din inimă”

Florin Piersic suferă de septicemie: "I s-au infectat sondele din inimă"

Recent, Florin Piersic, îndrăgitul actor de 88 de ani, a fost transportat cu un avion SMURD la București după ce a acuzat probleme de sănătate. La finalul unei reprezentații, s-a simțit rău, iar investigațiile medicale au dezvăluit o infecție la genunchi, care s-a răspândit și la nivelul inimii.

Medicul Horia Roșianu de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca a explicat că actorul prezenta septicemie la momentul internării și că atât proteza de genunchi, cât și stimulatorul cardiac contribuiau la infecția secundară. „Situația era a unui pacient cu septicemie, cu o infecție generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularități, și anume două zone protetice: proteză de genunchi și material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui.”

Specialistul a subliniat că materialele protetice, precum protezele și sondele cardiace, nu pot lupta împotriva unei infecții severe. „Ar trebui extrase toate materialele protetice pentru a da posibilitatea tratamentului antibiotic să acționeze împotriva germenilor care determină infecția septicemică.” Din acest motiv, proteza de genunchi și stimulatorul cardiac ar trebui înlăturate pentru a rezolva problema.

Într-o conferință de presă, Dr. Roșianu a povestit că o echipă multidisciplinară s-a întâlnit pentru a discuta despre cazul lui Piersic. „I-am făcut o vizită amănunțită domnului Florin Piersic și concluzia noastră a fost foarte clară: trebuie îndepărtate focarele secundare de infecție, proteza de genunchi și/sau sondele și stimulatorul cardiac. Ambele ar trebui îndepărtate ca să poți rezolva problema infecției septicenice.”

Florin Piersic a suferit o intervenție chirurgicală la genunchi la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, fiind apoi mutat la Institutul Inimii pentru monitorizare medicală. Din fericire, el a fost transportat rapid la București cu un avion SMURD, pentru tratamentul adecvat.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts