Sport

Drumul spre succes al lui Florin Niță, portarul Naționalei României

Drumul spre succes al lui Florin Niță, portarul Naționalei României

Viața lui Florin Niță, portarul echipei Naționalei: Drumul către succes a fost anevoios

Naționala de fotbal a României a avut un început remarcabil la EURO 2024, obținând o victorie clară împotriva Ucrainei cu 3-0. Unul dintre eroii acestei partide a fost portarul Florin Niță, care a uimit publicul cu intervențiile sale spectaculoase. Povestea sa de viață, plină de încercări și sacrificii, face ca succesul său pe teren să fie și mai valoros.

Pe 17 iunie, România a debutat la Campionatul European de Fotbal cu o victorie categorică în fața Ucrainei. Scorul de 3-0 a demonstrat forța și determinarea echipei noastre, iar Florin Niță a avut un rol esențial, intervențiile sale salvând echipa de la goluri sigure și menținând moralul colegilor săi.

Drumul lui Florin Niță către succes nu a fost deloc ușor

Născut într-o familie modestă, Florin și-a pierdut tatăl la doar cinci ani, iar problemele de sănătate ale mamei sale l-au forțat să cunoască greutățile vieții de la o vârstă fragedă. A trebuit să muncească de mic pentru a-și ajuta familia și pentru a supraviețui.

„Viaţa mea? Pfuuu…Nu cuprinde prea multe lucruri. A însemnat muncă, muncă și iar muncă! Offf. Au fost atâtea (n.r. momente grele), nici nu ştiu pe care să-l aleg ca fiind cel mai greu… Cred că atunci când am rămas singur! Singur, singur…. Fără părinți, fără bunici, fără nimeni. Atunci am luat viața-n piept de unul singur.

Munceam pe unde puteam. Munceam la propriu! Am lucrat până şi la o fabrică de cozonaci! Da, ambalam cozonacii! Nu m-am dat niciodată la o parte de la muncă și nu e nicio rușine să mergi să muncești, să câștigi bani, să ai un drum. Când rămâi al nimănui, te gândești lângă cine să stai, cu cine să vorbești. Chiar dacă eram un copil când mi-am pierdut tatăl, mă gândeam că trebuie să stau lângă cineva care să-mi poată da ceva de mâncare…

Mă gândeam că trebuie să mă duc să muncesc de mic pentru a nu rămâne în stradă, sub cerul liber… Toți se uitau la mine și erau impresionați că fac sacrificii pentru a-mi ajuta familia. Trebuia să fac ceva să-mi ajut familia. Mama era bolnavă, nu aveam bani și ne bucuram de fiecare dată când ajungeam acasă cu un cozonac… Mă dureau picioarele, că eram mic și tot împachetam la cozonaci. Dar știam că trebuie să muncesc să-mi iau cozonacul”, declara Florin Niță.

Cine i-a fost alături la primul antrenament de fotbal

O vecină a avut un impact semnificativ asupra vieții lui Florin. Ea l-a încurajat să se înscrie la fotbal și l-a ghidat pe calea care avea să-l ducă la succes. Aceasta l-a luat de mână și l-a dus la primul său antrenament, oferindu-i încurajările necesare pentru a persevera în fața dificultăților.

„Aveam o vecină pe care o chema Pansela. O fostă vecină din Drumul Taberei, care m-a ajutat foarte mult. O să o țin minte mereu. M-a luat de mână și mi-a zis că dacă nu voi munci, nu o să reușesc. Viața îți dă și bune, și rele! Ea a fost cea care m-a dus în fabrica de cozonaci.

Apoi, tot ea a fost cea care m-a dus la fotbal şi mi-a zis: «Bucură-te de fiecare dată când joci fotbal, e o plăcere a vieţii!». Așa am ajuns la fotbal. Mi-a spus în primele zile: «Florine, să te ții de fotbal și vei avea multe bucurii!».

Când ești un copil amărât, singur pe lume, trebuie să ai forţa să rezişti și să nu te laşi doborât de nenorocirile vieții. Trebuie să-ți vezi mereu de treabă, chiar dacă de multe ori nu ai niciun chef.

În viață nu trebuie să ai nasul pe sus, trebuie să fii umil, cel puţin ăsta e crezul meu! Şi, obligatoriu, trebuie să mergi înainte și să fii puternic. Viața te călește”, a mai spus Florin Niță.

Florin Niță este un exemplu de determinare și putere, reușind să depășească toate obstacolele pentru a ajunge în topul fotbalului românesc. Succesul său la EURO 2024 este o confirmare a muncii sale neobosite și a spiritului său de luptător.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts