Generale

Dormitul cu șosete în picioare – Cum Îmbunătățește Calitatea Somnului

Dormitul cu șosete în picioare - Cum Îmbunătățește Calitatea Somnului

Câți dintre noi ne-am gândit să purtăm șosete groase de lână noaptea, în timpul somnului? Este posibil ca acest mic detaliu să ne influențeze considerabil calitatea odihnei nocturne.

Recent, un studiu realizat de cercetătorii sud-coreeni, Yelin Ko și Joo-Young Lee, și publicat în Biblioteca Națională de Medicină a SUA, a adus în atenție un aspect interesant legat de purtarea șosetelor în timpul somnului. Experimentul a inclus un grup de șase tineri sănătoși, fără probleme de somn. Aceștia au fost monitorizați pe parcursul mai multor nopți, timp în care uneori au purtat șosete, iar alteori nu.

Rezultatele studiului sunt revelatoare: participanții care au purtat șosete au adormit cu aproximativ 7 minute mai repede decât ceilalți și au beneficiat de un somn prelungit cu 32 de minute. Mai mult decât atât, aceștia s-au trezit de „şapte ori mai puţin” pe parcursul nopții. Dar care este explicația acestui fenomen?

Se pare că șosetele nu doar că oferă confort, dar contribuie și la menținerea căldurii: temperatura la nivelul picioarelor a crescut cu 1,3 grade când acestea au fost acoperite, distribuind căldura în mod uniform în tot corpul prin principiul termoreglării.

În lumina acestor descoperiri, cercetătorii recomandă folosirea unor șosete special concepute pentru somn, care să fie realizate din materiale moi și elastice, pentru a nu împiedica circulația sângelui.

Astfel, dacă dorești să îmbunătățești calitatea somnului tău, ia în considerare această schimbare simplă, dar eficientă. Purtarea șosetelor pe timpul nopții poate fi o mica ajustare în rutina de seară care să te ajute să te odihnești mai bine și să te trezești mai revigorat.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts