Noutăți

Doliu în Lumea Muzicii Populare Românești: Decesul lui Mihai Zele la 58 de Ani

Doliu în Lumea Muzicii Populare Românești: Decesul lui Mihai Zele la 58 de Ani

Comunitatea artistică din România trece prin momente de tristețe profundă datorită pierderii unui mare interpret de muzică populară, Mihai Zele. La vârsta de 58 de ani, artistul, supranumit „Zongorașul”, și-a găsit sfârșitul la domiciliul său din satul Boinești, victima unui stop cardio-respirator.

Vestea tristă a fost împărtășită de Anca Volşik, directoarea Casei de Cultură din Negreşti Oaş, printr-o declarație pe rețelele sociale: „Azi am primit o veste tristă. Colegul nostru, Mihai Zele, Zongoraşul Casei Orăşeneşti de Cultură, a încetat din viaţă într-un mod neaşteptat. Suntem alături de familia lui în aceste momente tragice. Dumnezeu să-l odihnească!”.

Mihai Zele nu a fost singurul din familia sa care a avut un impact semnificativ asupra muzicii populare românești; fratele său, Petre Zele, de asemenea un artist îndrăgit, a murit în anul 2020. Comunitatea și-a exprimat profunda tristețe și respectul: „Bunul Dumnezeu să-l odihnească-n pace! Sincere condoleanțe familiei greu încercate!”, „Dumnezeu să-l odihnească!”, „O veste total neașteptată! O mare pierdere pentru muzica oșenească. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, „Un om cu suflet mare, avea atâtea planuri cu copiii din Ansamblul Sânzienele să ajungă undeva deprate. Dar, din păcate, o mare pierdere pentru muzica oșenească”.

Într-o notă asemănătoare, comunitatea artistică din Banat suferă după pierderea lui Iancu Popovici, un renumit trompetist, care a decedat în luna mai a acestui an, la vârsta de 57 de ani, din cauza unui infarct. Iancu era fiul faimosului Luță Popovici, un maestru al taragotului.

Astfel, lumea muzicii tradiționale românești își ia rămas bun de la doi dintre cei mai îndrăgiți artiști, care au lăsat un gol imens în inimile ascultătorilor și în peisajul cultural românesc.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts