Noutăți

Descoperiri Îngrijorătoare în Cazul Tragic al Tinerei Ana-Maria, Găsită Decedată în Orhei

Descoperiri Îngrijorătoare în Cazul Tragic al Tinerei Ana-Maria, Găsită Decedată în Orhei

Recent, un eveniment tragic a zguduit comunitatea din Orhei, Republica Moldova. Ana-Maria, o tânără de 19 ani, însărcinată în luna a șasea, a fost descoperită decedată, la scurt timp după ce a fost dată dispărută. Ancheta inițială a fost direcționată spre cazul unei răpiri, dar s-a transformat rapid într-o investigație de omor după descoperirea corpului victimei.

Principalul suspect este un bărbat de 45 de ani, fost polițist, care fusese văzut luând-o pe Ana-Maria cu mașina în seara dispariției sale. Corpul ei a fost găsit la aproximativ 21 de kilometri distanță de casa acestuia, în localitatea Chițcanii Vechi.

Perchezițiile efectuate la domiciliul și în vehiculul suspectului au relevat detalii perturbatoare. În casa bărbatului, anchetatorii au descoperit dovezi video și articole de îmbrăcăminte feminine, ceea ce ar putea sugera posibile victime suplimentare. Examinările medico-legale au indicat că Ana-Maria a suferit multiple traume cranio-cerebrale severe, iar pe corpul său au fost identificate semne de tortură, incluzând arsuri de țigări.

Procurorul General Ion Munteanu a subliniat gravitatea cazului: “Este vorba despre un caz tragic, inițial a fost pornită o urmărire penală pe faptul răpirii unei persoane. Datorită efortului angajaților poliției, în comun cu cei ai procuraturii, precum și a voluntarilor s-a reușit, din păcate, găsirea corpului neînsuflețit al victimei. Avem primele concluzii neoficiale, pe care este pornită o cauză penală pe faptul de omor. Potrivit primelor informații pe care le avem, decesul a survenit în rezultatul unei traume cranio-cerebrale. Urmează ca expertiza să răspundă la mai multe întrebări, inclusiv dacă sunt și alte leziuni corporale în legătură cu decesul și dacă există substanțe psihotrope în sângele victimei”.

Imaginile de pe camerele de supraveghere arată cum în seara de 12 aprilie, Ana-Maria a fost dusă la locuința bărbatului, iar a doua zi, suspectul pare să fi încărcat trupul neînsuflețit în portbagajul mașinii sale. Munteanu a comentat: “Organul de urmărire penală prelucrează această versiune. Am confirmat că avem de la casa bănuitul ridicate probe video, pe care într-adevăr se văd asemenea evenimente. În momentul de față, nu pot cu certitudine să afirm că e vorba de fata dispărută, atât timp cât expertiza nu ne-a dat o certitudine, deoarece calitatea este foarte proastă și sunt imagini de noapte. Însă, bănuiala noastră este că anume fata dispărută și învinuitul apar în aceste imagini”.

Poliția din Republica Moldova continuă investigațiile și a făcut apel la cetățeni, în special la femei, să raporteze orice interacțiuni suspecte cu individul în cauză. Comunitatea rămâne în alertă, în așteptarea unor dezvăluiri suplimentare care să aducă justiție pentru Ana-Maria și, posibil, pentru alte victime neidentificate încă.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts