Sport

David Popovici triumfă la Campionatul European și vizează aurul olimpic la Paris

David Popovici triumfă la Campionatul European și vizează aurul olimpic la Paris

David Popovici triumfă la Campionatul European: Visul olimpic la orizont

David Popovici a reușit din nou! Tânărul înotător român și-a păstrat titlul de campion european la proba de 100 de metri liber, impresionând printr-o performanță de excepție. La doar 19 ani, David a încheiat finala de la Belgrad cu un timp extraordinar de 46,88 secunde, fiind foarte aproape de recordul mondial, deținut acum de Pan Zhanle.

În timpul finalei, Popovici se afla pe locul doi la jumătatea cursei, fiind devansat de maghiarul Nandor Nemeth. Cu toate acestea, datorită unui sprint final remarcabil, a reușit să-i depășească atât pe Nemeth, cât și pe Andrej Barna, favoritul publicului local. Timpul său a fost doar cu opt sutimi de secundă mai mare decât recordul mondial de 46,80 secunde, pe care chiar el l-a deținut anterior.

Această realizare îl plasează pe David Popovici într-o poziție excelentă pentru a-și recăpăta recordul mondial la Jocurile Olimpice de la Paris. În mai puțin de o lună, Popovici va avea ocazia să scrie istorie și să își realizeze visul olimpic.

Într-un interviu pentru FANATIK, Popovici a discutat despre semnificația concursului olimpic și despre cum își gestionează așteptările: “Concursul olimpic are altă energie, sunt fericit că sunt printre cei care au privilegiul de a simţi această dinamică. Cei mai buni sportivi din lume se bucură de competiţie respectând valorile olimpice: respect, prietenie, excelenţă.”

El a rememorat și experiența de la Tokyo, unde, la doar 16 ani, a terminat pe locul patru: “La Tokyo nu m-am gândit niciodată la vârful de unghie, nici nu ştiu de unde a apărut asta (n.r. râde). M-am bucurat de participare, am înotat alături de cei mai mari înotători din lume şi am putut să spun: la 16 ani sunt al patrulea cel mai bun înotator din lume.”

Când vine vorba de Paris, Popovici își păstrează o atitudine calmă și concentrată: “Jocurile Olimpice au o mare însemnătate pentru toţi sportivii, la fel şi pentru mine. Am încredere în proces, încerc să nu las presiunea să mă copleşească, mă gândesc la ceea ce am de făcut foarte bine şi muncesc zi de zi pentru a deveni cea mai bună versiune a mea.”

Cu o mentalitate atât de puternică și o formă fizică de invidiat, David Popovici este pregătit să ne uimească din nou și să ducă România pe cele mai înalte culmi ale înotului mondial. Nu ne rămâne decât să-i urmărim parcursul și să-i ținem pumnii la Jocurile Olimpice!

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts