Generale

Cum un simplu răspuns l-a costat pe Valentin locul de muncă în Marea Britanie

Cum un simplu răspuns l-a costat pe Valentin locul de muncă în Marea Britanie

Un tânăr român plecat la muncă în Marea Britanie a avut parte de o experiență amuzantă și în același timp neașteptată, care l-a costat locul de muncă. Totul s-a petrecut vineri, atunci când patronul său l-a întrebat despre diferențele dintre români și englezi și de ce există uneori o antipatie între cele două naționalități.

Valentin, neștiind că sinceritatea îl va costa, a răspuns direct întrebării. Iată ce a spus:

„Suntem mai muncitori, mai buni la pat, mai serioși, mai frumoși, mai… în fine, mai multe calități și defecte.”

Patronul a părut inițial să aprobe răspunsul, însă la finalul programului, Valentin a fost anunțat că trebuie să-și caute alt loc de muncă începând de luni.

Deși situația părea tensionată, Valentin a privit partea amuzantă a întâmplării și a împărtășit totul pe Facebook. Postarea sa a strâns rapid sute de like-uri și mesaje de încurajare din partea prietenilor virtuali.

Unul dintre comentarii a fost chiar un sfat practic:

„Dacă ai avut curajul să spui adevărul, ești un exemplu de demnitate. Vezi partea bună: acum poți să cauți un job unde vei fi mai apreciat pentru abilitățile tale. Și nu uita, întotdeauna există ceva mai bun în așteptare.”

În timp ce mulți își exprimau susținerea pentru Valentin, unii au fost mai duri în replici. Claudiu, un alt român, a lăsat un comentariu cu tentă revanșardă:

„Bravo ție că ai avut curajul să le spui pe șleau! Cu astfel de patroni, nu meriți să lucrezi. Și dacă tot ești liber acum, poți să-ți găsești un job unde vei fi cu adevărat apreciat. Și să-i lași pe englezi să se uite în urma ta, în ploaie!”

Întrebat de un prieten de ce nu a răspuns în română, Valentin a replicat cu umor:

„Păi le-am zis și altele, dar nu cred că ar fi făcut vreo diferență!”

Tu ce părere ai despre întreaga situație? Ai fi avut curajul să fii atât de sincer în fața unui patron?

Tags: ,

More Similar Posts

Most Viewed Posts